Fii Creativ

Turta dulce glazurata –Reteta

Este decorativa, gustoasa si usor de realizat. Este vorba despre turta dulce glazurata.  In randurile de mai jos, Chef Stefan Popescu ne va explica, pas cu pas, o reteta simpla pentru prepararea acestor delcii de sezon.

 Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Miere – 200 g

Unt – 250 g

Zahar – 100 g

Faina – 700 g

Praf de copt – 10 g

Ghimbir – 10 g

Scortisoara – 10 g

Nucsoara – 10 g

Oua – 2 buc

Sare – 1 varf

Glazura

Albus de oua – 9 buc

Zahar pudra – 1.8kg

Zeama de lamaie – 60 ml

 Mod de preparare:

Se pun ouale in bol si se bat cu paleta, se adauga zaharul si untul topit. Se lasa pana se topeste zaharul.

Se adauga mierea si se incorporeaza bine. Faina se amesteca cu ghimbirul, praful de copt, nucsoara, scortisoara si praful de sare. Amestecul format se toarna putin cate putin. Se formeaza un aluat omogen, tare si compact care sa nu se lipeasca pe degete.

Pe o planseta presarati putina faina, intindeti aluatul si decupati turta dulce folosind forme speciale (stelute, brazi, omuleti, inimi etc).

Asezati formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putina distanta intre ele. Turta dulce se coace in cca. 10-12 minute, la o temperatura de 160 de grade.

Glazura:

Albusul crud se pune un cuva de la robot. Se bate pana cand se formeaza o spuma densa. Se adauga zaharul pudra, treptat, in timp de mixam continuu la viteza medie.

Dupa ce tot zaharul pudra a fost incorporat, vom adauga peste amestecul din bol zeama de lamaie si vom mixa compozitia la viteza mare, aproximativ 5-6 minute pana cand se intareste. In aceasta faza, in glazura de albus se pot adauga coloranti alimentari.

Tips & tricks:

  • Daca aluatul nu se leaga, puneti cativa stropi de apa.
  • Pentru aceasta reteta este ideal un robot de bucatarie.
  • Aluatul va fi framantat in mai putin de 1 minut.
Spor la bucatareala si pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *