Fii Creativ

Evită ofilirea Crăciuniței. Află care sunt greșelile

Eleganta, proaspata si o eterna purtatoare a spiritului de Crăciun, Poinsettia (Euphorbia)  sau Craciunita, asa cum i se mai spune, este cea mai populara planta in perioada sarbatorilor de iarna. De cele mai multe ori floarea se poate ofili la scurt timp, daca nu o ingrijesti corespunzator. Care este cauza?

Curentii de aer rece provoaca ingalbenirea si caderea frunzelor. Petele prezente pe acestea si decolorarea bracteelor sunt cauzate de excesul de apa. Asadar, udati-o cat mai rar in aceasta perioada si evitati baltirea apei. Mai mult, hidratarea intensa poate provoca putrezirea radacinilor. Acest lucru detremina caderea frunzelor si a bracteelor.

asezati planta intr-o zona insorita si ferita de curentii de aer

Ciuperca Botritys ataca floarea si radacinile, determinand aparitia mucegaiului cenusiu pe frunze si ramurile situate la baza. Asadar, indepartati segmentele infestate si tratati planta cu un fungicide specifice.

Pentru a evita toate aceste neplaceri asezati planta intr-un loc mai uscat, la o temperatura minima de 13 C, intr-o zona insorita si ferita de curentii de aer.

In general, Poinsettia este considerata o planta de sezon si se arunca dupa inflorire. Pentru a fi determinata sa infloreasca din nou, ea trebuie sa primeasca ingrijiri speciale.

De la sfarsitul lui martie pana in septembrie adaugati in apa ingrasaminte si taiati ramurile pastrand circa 5 tulpini pentru a obtine o planta robusta. Prin luna mai, cand incepe sa mai creasca, replantati-o intr-un vas (nu prea mare) care sa contina un pamant fertil si asezati-o intr-un loc cu lumina din belsug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *