Grădina ta

Spectacolul florilor de iarna

Chiar daca este sezonul fulgilor de nea, poti avea in casa plante proaspete si inflorite. In randurile de mai jos, iti prezentam cateva plante care te duc cu gandul la culorile, energia si caldura verii.

Planta crevete (Beloperone guttata)

Singura ei dorinta este ca, dupa ce i-au trecut florile, sa o tunzi testul de sever, circa o jumatate din lungimea ramurilor. In rest nu are pretentii deosebite in ceea ce priveste apa, calitatea solului, luminii etc. Singur, insa, ca se rasfata cand le are din plin. Mai ales daca primeste si ingrasaminte.

Kalanchoe (Kalanchoe blossfeldiana)

Este, si ea, o planta putin pretentioasa, care are, insa, nevoie de cat ai multa lumina pentru a inflori. Ai grija, de asemenea, ca nu-i place excesul de apa si ca poate gazdui, din cand in cand, paduchi lanosi pe care trebuie sa-i combati.

Cineraria (Pericallis cruenta Jester Mix)

Singurul ei dezavantaj este ca nu rezista mai mult de un an in apartament. Este o planta anuala si trebuie sa o semeni regulat. Fiind o veritabila planta pentru sezonul rece, prefera temperaturile scazute. Caldura reduce durata de viata a florilor. De aceea, este indicat sa asezi ghiveciul pe o veranda sau intr-un balcon inchis.

Brunfelsia pauciflora

Brunfelsia are, in prima zi, florile violet inchis, in ziua a doua – violet mai deschis, pentru ca in cea de a treia zi, inainte de a se ofili, se albeste. Planta nu iubeste soarele direct, care ii arde frunzele si vrea un pamant usor acid. De asemenea, adora apa. De aceea, pe timp de vara este recomandat sa-i pulverzizezi frunzele cu apa, o data la trei – patru zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *