Grădina ta

Balconul de nota 10. Sfaturi pentru mica ta grădină

Chiar dacă nu dispui de o gradină şi locuieşti la bloc, asta nu te împiedică să te bucuri de frumuseţea şi coloritul deosebit al florilor. Urmând doar câteva sfaturi, îţi poţi trasforma balconul într-un mic colţ de rai.  

În primul rând, trebuie să-ţi alegi corect vasele pentru flori. Jardinierele pătrate de dimensiuni nu prea mari sunt cele mai potrivite pentru a fi aşezate pe marginea balconului. În acest fel mai câştigaţi un pic de spaţiu.

Pentru a nu îngreuna şi mai mult balconul suspendat puteţi să alegeţi vase uşoare de plastic, răşină sau un alt material sintetic.

Când alegeţi plantele, nu uitaţi să aveţi în vedere că dezvoltarea lor trebuie să fie compatibilă cu dimensiunea balconului.

Regina balcoanelor este bineînţeles muşcata, potrivită pentru locurile însorite şi uşor de sociat cu petuniile sau condurul-doamnei.  De asemenea, puteţi planta primule, violete, garoafe sau regina nopţii. Uşor de cultivat sunt şi plantele cu bulbi, acestea înfloresc eşalonat pe tot parcursul anului. Se începe cu primii ghiocei şi se continuă cu înflorirea rozalie a delicatelor nerine.

Plantele căţărătoare pot să îmbrace în mod plăcut pereţii şi să creeze un colţ deosebit pe balcon. Alegeţi iasomia parfumată, trandafirul sau clematis. Pentru ca tersasa sau balconul să nu rămâna gol în perioada sezonului rece, puneţi câţiva arbuşti cu frunzele mereu veri: rozmarinul, lavanda sau lemnul maicii domnului. Însă cu o condiţie, acestea să fie poziţionate spre soare, au nevoie de multă lumină.

Iată câteva exemple de balcoane care te pot insipra.

Muşcatele, reginele balconului tău
Trandafirii noblilează orice spaţiu în care sunt expuşi
Optează şi pentru plante care rămân verzi în orice anotimp
Vasele, accesorii inedite
Bulboasele, o alegere corectă
Organizează-ţi spaţiul şi fă-l cât mai compact

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *