Grădina ta

Colorează-ţi grădina în patru paşi simpli

Fără îndoială florile sunt cele mai spectaculoase şi frumoase bijuterii din grădină. Dacă sunt semănate corect, înfloresc de primavară până toamna târziu. Vremea ideală pentru plantarea acestora este în perioada martie – aprilie, atunci când temperatura solului permite formarea rădăcinilor. Însă care sunt etapele esenţiale pentru a planta corect florile? Iată 4 paşi simpli:

Alege solul potrivit – Grădinile frumoase de flori încep cu un pământ bun şi fertil. În general, majoritatea florilor se dezvoltă cel  cel mai bine în solul grădinii, care este slăbit și bine drenat, cu o mulțime de material organic, ca parte a compoziției solului. Nu trebuie să săpați o suprafață mare pentru a planta flori. Lucrați solul la o adâncime de cel puțin 6 centimetri.

Evitați săparea sau manipularea solului atunci când este umed pentru a preveni compactarea. Plantele au nevoie de o anumită cantitate de spațiu între particulele de sol pentru ca rădăcinile să crească.  Iată un test pentru a vedea dacă solul poate fi prelucrat: luaţi în mână o plamă de pământ. Strângeți-l, apoi aruncați solul pe o suprafață tare, cum ar fi o piatră sau un trotuar. Dacă solul rămâne într-o minge, este prea umed pentru plantare. Dacă se sfărâmă, este timpul să plantați.

Plantează corect – Dacă plantați semințe de flori, urmați instrucțiunile de pe pachetul de semințe pentru a ști cât de adânc să plantați fiecare sămânță și la ce distanţă, cu alte cuvinte  citiți cu atenţie eticheta. Rădăcinile unor plante, cum ar fi irişii și bujorii, preferă să fie plantate mai la suprafaţă.

Când  transplantaţi o floare din vas în grădină, ștergeți puțin sau în întregul sol din rădăcini și plasați planta în groapa pe care ați pregătit-o. Împingeți solul înapoi în gaură, folosind o întărire blândă, astfel încât să puneți solul înapoi, dar să nu îl compactați în întregime.

Udaţi frecvent – Udaţi temeinic solul din jurul florilor noi plantate. Florile de gradină au în general nevoie de 1 până la 2 centimetri de umiditate în fiecare săptamână pentru a se descurca bine. Este bine de ştiut că  trandafirii au nevoie de apă mai multă decât celelalte flori. De asemenea, evitați băltirea în jurul plantelor, astfel evitaţi putrezirea rădăcinilor.

Întreţinere uşoară – Pe măsură ce plantele încep să înflorească, nu ezitați să le tăiați pentru buchete. Îndepărtați capetele de flori petrecute pentru a încuraja planta să pună mai multă energie în frunzișul ei. Unele flori, precum daliile şi muşcatele, înfloresc din nou când eliminați florile. De asemenea, răsuciți sau trageți orice frunziș brun pentru un aspect mai curat. Îndepărtarea frunzelor vechi contribuie semnificativ la dezvoltarea plantei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *