Un loc de poveste

TUR VIRTUAL. Egiptul, la doar un click distanta

Călătoriile prin lume sunt imposibile în această perioadă, însă cele virtuale nu au limite. O incursiune în Egiptul Antic este acum realizabilă şi de pe telefoanele mobile sau de pe computerele de acasă.

La iniţiativa Ministerul Turismului și Antichităților din Egipt, cu sprijinul Universităţii Harvard, mormântul reginei Meresankh a III-a şi cel al faraonului Ramses al VI-lea  pot fi accesate online pentru tururi virtuale.

Cu ajutorul machetelor 3D cu rotire la 360 de grade, scăpaţi de costurile unei călătorii şi de taxele de intrare. În plus, aveţi posibilitatea să admiraţi în voie fiecare detaliu şi să străbateţi fiecare încăpere de câte ori doriţi.

Tot sub formă de machete 3D mai pot fi vizitate online alte trei vestigii de dată mai recentă: Mănăstirea Roşie, un important centru creştin copt din apropierea oraşului egiptean Sohag, Moscheea Sultanului Hassan, din Cairo, şi Sinagoga Ben Ezra, tot din Cairo, despre care se spune că a fost ridicată pe locul unde a fost găsit pruncul Moise.

https://my.matterport.com/show/?m=d42fuVA21To https://my.matterport.com/show/?m=NeiMEZa9d93&mls=1 https://my.matterport.com/show/?m=Yyw1F5eGxxZ&mls=1&fbclid=IwAR16xl2vY06Q2WxJ4dT3oiqR8CE-GGHIWIsD6tmtIUDR2Md0JXgJwOzKr70 https://my.matterport.com/show/?m=bN9MbB6cdzi&mls=1 https://my.matterport.com/show/?m=9sXzU9yY1gw&mls=1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *