Un loc de poveste

O scurta vizita in lumea lalelelor

Este cea mai colorata perioada a anului, cu gradini inflorite cu plante de primavara. Insa, cea mai spectaculoasa floarea din acest sezon este laleaua. Daca sunteti un fan special al acestor becuri multicolore, va prounem o calatorie, in Anglia, pentru a vizita un spectacol oferit de regina primaverii: laleaua.

 Castelul si gradinile Arundel

Festivalul anual al lalelelor ,de la Castelul Arundel din West Sussex, prezinta peste 120.000 de bulbi de lalele. Vizitatorii se pot bucura de 130 de soiuri de lalele, inclusiv Flacara olimpica, Timpul liliac, Aripile de lebada, Fancy Frills, Apeldoorn’s Elite, Black Parrot si Negrita, precum si bujorul Angelique inflorit.

Castelul si gradinile Arundel
Credit foto: Pixabay

  Gradinile Morton Hall

Aceasta proprietate din Worcestershire, din Marea Britanie,  organizeaza al doilea festival al lalelelor in perioada 1-3 mai 2021, in colaborare cu Royal Shakespeare Company. Puteti sa vedeti expozitii de lalele cu flori taiate, costume RSC si portiuni de lalele in granite si pajisti.  

Chenies Manor House Gardens

Aceste gradini premiate din Buckinghamshire se deschid luni si marti de la 19 aprilie 2021. Mii de lalele vor fi in plina inflorire pe tot parcursul primaverii pentru ca vizitatorii sa se bucure, iar ghizii vor sustine discutii istorice pe pajisti.

Castelul Hever

Mergeti in Kent in perioada 19-25 aprilie 2021 pentru „sarbatorile lalelelor” anuale, cu peste 25.000 de becuri inflorite care ofera o sarbatoare vizuala de culoare primavara. Gradina italiana va gazdui cel mai mare dintre afisele de plantare a lalelelor in modele geometrice, in timp ce in Park Wood, vizitatorii se pot bucura de un covor de clopote de primavara.

Castelul Hever

 Holme Pierrepont Hall

Vizitatorii acestei gradini ancestrale din Nottinghamshire pot admira o profuzie de rara si frumoasa lalea salbatica Tulipa sylvestris. Gradina formala din curtea parterului si mai multe chenare sunt, de asemenea, plantate cu lalele colorate. Deschis vizitatorilor zilnic in aprilie si miercuri numai pe parcursul verii. Tururi private sunt, de asemenea, disponibile cu acorduri prealabile.

Holme Pierrepont Hall

 Pashley Manor Gardens

Timp de 15 zile la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai, Pashley Manor isi deschide portile pentru un festival anual al lalelelor. Gradina de la granita Sussex / Kent este mochetata cu peste 43.000 de lalele in 112 soiuri. Plimba-te intre camerele din gradina pentru un afisaj multicolor de alb si pastel, portocaliu aprins si rosu si roz socant.

 Pashley Manor Gardens

Hole Park

La sfarsitul primaverii, Kent’s Hole Park se mandreste cu 16 acri de lalele, trandafiri si clematite, in timp ce gradina podgoriilor este plina de glicine. Orhideele salbatice infloresc in pajisti alaturi de camassia in forma de stea. Vizitatorii se pot bucura de toate aceste atractii zilnic, incepand din  aprilie pana la 4 iulie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *