Un loc de poveste

Destinatia iubitorilor de pisici

 Iubiti pisicile, natura, linsitea si mancarea buna? Atunci, ce spuneti de Castelul Maria? O destinatie ideala pentru toti cei care vor sa petreaca un weekend sau o vacanta departe de agitatia cotidiana. Locul pasnic, amintit, se afla in Banpotoc, judetul Hunedoara.

Inca de la poarta esti intampinat de o pisicuta, desenata pe o tablita, care te iti arata programul si principalele informatii de care ai nevoie. Pentru un moment ai senzatia ca te afli intr-un adevarat castel al locului. Sunetele gradinii, al apei, ciripitul pasarilor, placerea savurarii unei placinte fierbinte, aroma cafelei, blandetea sensurilor ascunse in poezii, intelepciunea ce o emana o biblioteca si caldura focului din semineu, toate acestea creeaza un loc de bucurie pentru simturi, trup si minte.

 Farmecul gradinii este completat de un ochi de apa cu bambus si nuferi, cu pesti, broscute si nu in utimul rand de pisicutele dragalase care inveselec pana si cel mai ursuz oaspete.

Am descoperit acest loc primitor la recomandarea unui coleg. Inca din prima clipa in care am ajuns aici,  am fost cucerita de castel si imprejurimi. Camerele sunt bine ingrijite si personalizate cu bun gust. Cat despre mancare…numai de bine. Se gateste gustos si cat mai natural.

Ce poți vizita:

Cele mai apropiate puncte de castel sunt  gradina „I giardini di Zoe’’, un colt de paradis care imita perfect spatiile aristocrate ale Europei si grandiosul Parc Dendrologic Simeria.

Cetatile dacice (la 35-55 km de Banpotoc).

Capitala Daciei romane Sarmisegetuza Ulpia Traiana (din Hateg spre Caransebes cam 25 km de Hateg).

Castelul Corvinilor– Hunedoara (~20 km de Vila Castelul Maria).

Cetatea Devei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *