Home-Deco

Vase care ne pot afecta sănătatea

Ştiaţi că vasele din bucătarie ne pot îmbolăvi dacă nu sunt de calitate?  În general, le alegem după aspect,  brand, rapiditate în prepararea mâncării, mai puţin în funcţie de cât de sănătoase sunt pentru organismul nostru! Pentru a obţine preparate sănătoase trebuie să ştim cum să alegem instrumentele potrivite, compatibile cu alimentele.

Mare atenţie la vasele din aluminiu. Aluminiul ajunge în compoziţia mâncărurilor preparate termic şi se poate depune în special în structurile nervoase. Există studii care indică faptul că aluminiul poate afecta creierul şi contribuie la apariţia bolii Alzheimer.

În schimb, inoxul este stabil la temperaturi ridicate şi nu eliberează substanţe nocive în alimente. Când cumpăraţi un vas din inox, aveţi grijă să nu aibă în interior elemente care susţin coada vasului şi care, de obicei, sunt confecţionate din aluminiu.

Vasele din ceramică, teflon, sticlă, oţel inoxidabil alimentar, fonta smălţuită şi cele din lut sunt cele mai indicate pentru prepararea alimentelor

Vasele din ceramică, teflon, sticlă,  oţel inoxidabil alimentar, fonta smălţuită şi cele din lut sunt cele mai indicate pentru a prepara hrana zilnică.

La polul opus cuprul, vasele acoperite cu teflon de slabă calitate sau cele cu smalţul deteriorat ne pot pune sănătatea în pericol.

Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este depozitarea corectă a alimentelor. Indiferent de vasul în care aţi preparat hrana, nu încălziţi mâncarea la cuptorul cu microunde. Evitaţi-l pe cât posibil.

De asemenea, nu păstraţi preparate culinare în recipiente de plastic, ci doar în cele din sticlă, ceramică, lut  sau inox.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *