Home-Deco

Simbolurile care te ajuta sa tii energiile negative la distanta

In arta Feng-Shui nu este deajuns sa ne echilibram casa, apartamentul sau biroul. Trebuie sa il protejam de influentele nefaste care ne inconjoara. Astfel s-au adoptat numeroase elemente de protectie, unele viabile altele nascocite. In continuare va vom expune cateva dintre acestea.

Cainii Fu

Cainii Fu sunt reprezentarile a doi caini care seamana mai mult cu leii din vechime. De obicei sunt pusi pe un soclu asemanator cu cei care pazesc Orasul Interzis. Ei au rolul de a proteja locuinta si pe locatari de energiile daunatoare. Astfel trebuie pozitionati in afara casei (sau daca este un apartament cat mai aproape de intrarea principala) cu fata astfel incat sa vada bine pe cel care intra. Putem distinge doua sexe la Cainii Fu dupa obiectul pe care il au sub gheare (cel mai pretios lucru pentru ei), femela are un pui de catelus pe care il protejeaza, iar masculul are o sfera de forta. Astfel trebuie pozitionati cu obiectele pe care le protejeaza spre interior, atunci si numai atunci casa noastra va fi protejata deplin.

Ardeii rosii

Inca din Antichitate si din Evul Mediu ardeii rosii (mai ales in spatiul european) s-au folosit de gospodine ca element de protectie, mai ales impotriva deochiului. Ardeii rosii trebuiesc amplasati in pereche de-o parte si de alta a usii. Ideal ar fi sa fie naturali crescuti de noi si apoi sacrificati pentru a ne proteja, daca nu se poate acest lucru se poate cumpara amulete lungi cu ardei. Cel mai indicat  ar fi sa fie din sticla, sau din plastic.

Ochiul divinitatii

Ochiul este un simbol stravechi aparut din Atlantida. Acesta a fost pentru prima oara folosit impotriva deochiului de catre popoarele migratoare ale Saharei, mai ales de catre Tuaregi. Acest popor mandru si puternic era inspaimantat de puterea deochiului, astfel purtau turbane si haine albastre pentru a se proteja. De aceea li se mai spune si ”Razboinicii Albastrii”. Dar cum ei stiau ca ochiul este poarta sufletului si ca Dumnezeu este unic in fiinta si putere, au realizat acest simbol din sticla albastra. Simbolul este apoi regasit la egipteni ca si Ochiul lui Horus, tot de culoare albastra dar si cu cele doua simboluri ale Egiptului de Nord si cel de Sud. Proprietatiile acestui obiect ramanand aceleasi. Iudeii cand au fost in captivitate au preluat acest simbol si l-au transformat in ”Ochiul care nu doarme” care aparea peste tot in sinagogile lor. Arabii au preluat apoi de le egipteni si au realziat ”Mana Fatimei”, reprezentarea fiind o mana cu un ochi albastru in  palma. De retinut este faptul ca trecand milenii de cand a  aparut, ohiul divinitatii are aceleasi proprietati. Datorita acestui fapt este bine sa pozitionati un astfel de ochi in apropierea intrarii.

Rinocerul albastru

Acest element de protectie este unul des folosit mai ales pentru a opri orice furt material sau energetic. De aceea se pozitioneaza in fata intrarii principale ca sa goneasca orice intrus care vrea sa pagubeasca spatiul nostru. Se spune ca este cu un picior inainte pentru ca este in pozitie de atac si pregatit sa isi indeplineasca rolul de protector al casei. In ultima perioada umbla un simbol rinocerul si elefantul albastru. Este un simbol bun, african la origini, cu mica precizare ca ne va ajuta doar daca elefantul si rinocerul nu privesc in aceasi directie.

Pisica

Pisica este inca un simbol puternic de protectie personala. Cea buna pentru acest lucru este cea de tip gardian, care nu da din mana. Se spune ca ea va fugari energiile negative din casa, alungandu-le. Ca orice simbol de protectie trebuie sa stea in apropierea usii principale cu fata la aceasta. Cel mai bine este ca noi sa avem o pisica vie in casa, dar daca acest lucru nu se poate vom apela la simbol. El poate fi din orice material, cu conditia sa respecte elementul corespunzator pentru sectorul unde se afla usa principala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *