Home-Deco

Plantele care îţi purifică aerul din casă

Potrivit unor studii bine puse la punct, plantele au puterea de a purifica aerul din casa. Mai exact, aceste minunăţii spectaculoase se comporta ca un plămân vegetal care aspiră noxele din locuinţa ta. Iată care sunt top 3 specii de flori recomandate de către specialişti.

“În momentul în care ne mutăm în casă noua sau ne cumpărăm mobilă, nu ţinem cont că aceste obiecte din jur emană o serie de substanţe toxice pentru starea noastră de sănătate. Conform cercetătorilor de la NASA, există o serie de plante care purifica aerul din atmosferă. Printre acestea se numară Filodendronul, o specie care îndepărtează substaneţele folosite la tratarea lemnului. De asemenea, ficusul este cel care îndepărtează formaldehidele din încăpere. O altă plantă care este frumoasă şi are un rol important în ceea ce priveşte eliminarea noxelor este Dracaena. Aceasta îndepartează benzenul sau substanţele volatile ce se găsesc în vopseluri, lacuri sau adezivi. Toate aceste plante, prin procesul de transpiraţie,  ajută la umidificarea  aerului şi îl face mai curat şi respirabil pentru plămânii noştri” explică Dr. ing  Horticulor -Eugenia Niţă.

Este important să menţinem un contact cât mai strâns cu natura, iar decorarea casei cu plante este un pas bun în acest sens şi o decizie inspirată nu numai din punct de vedere estetic, ci şi din punct de vedere al menţinerii unui grad bun de sănătate. Şi ca să ne bucurăm şi mai mult timp de florile din locuinţa noastră trebuie să le acordăm şi un pic de atenţie. Una dintre cele mai comune greşeli în privinţa plantelor de apartament este udatul excesiv.  Vara plantele se udă mai des, chiar zilnic, iar în sezonul rece acestea se udă mai rar pentru a face o corelaţie între temperatura din încăpere şi frecvenţa udărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *