Home-Deco

Curatarea bijuteriilor. Cai inteligente de a economisi timp si bani

Bijuteriile si accesoriile din aur si argint pot fi intretinute si fara sa cheltui bani pe solutii costisitoare. In randurile de mai jos, iti vom arata cateva propuneri  de intretinere a podoabelor preferate, fara prea mult efort.

Pastreaza stralucirea aurului

Scoate-ti bijuteriile inainte de a inota. Aurul si argintul se pot deteriora prin expuneri repetate la apa si clor. EVITA smecheria cu pasta de dinti. Multe marci de pasta de dinti contin abrazive puternice, care zgarie si strica finisajul metalului.

Cu timpul, sapunul  sau lotiunile folosite de tine vor crea o pelicula lipsite de stralucire pe orice obiect de aur pe care il porti. Pentru a-l reimprospata, pune-l 5 minute intr-un castron cu apa calda in care adaugi un strop de lichid de curatare necoroziv. Apoi freaca usor, cu o carpa moale. Clateste podoaba si sterge-o cu o carpa curate, care nu lasa scame.

Reda luciul argintului

Ai nevoie de o laveta fina pentru a indeparta stratul mat care se formeaza la suprafata argintului prin expunerea la aer. Pentru un efect mai puternic, pune obiectul intr-un vas si adauga o bila obtinuta prin mototolirea unei foite de aluminiu. Toarna apa fierbinte, si ca prin minune, murdaria se va transfera de pe obiectul din argint pe folia de aluminiu in urmatoarele 30 de minute.

Sarea si bicabonatul sunt si ele la fel de eficiente in cazul curatarii podoabelor din argint, cu conditia ca acestea sa nu aiba pietre. Pune-ti obiectul intr-o folie de argint in care adaugati o ligura de sare si una de bicarbonate. Infasurati  obiectul in folia de argint si scufuntati “bila” intr-un vas cu apa clocotita, timp de cateva minute. Bijuteria se scoate si se clateste cu apa.

Sterge des perlele

Deoarece sunt foarte sensibile la chimicale, este important sa stergi perlele dupa purtare folosind o discheta demachianta putin umezita in apa. Astfel se inlatura orice urma de transpiratie, fard sau parfum care ar putea penetra suprafata poroasa a perlelor. Din cand in cand, curate-le cu apa calduta si un pic de sapun. Inmoaie o carpa moale in spuma formata si si sterge usor perlele, apoi clateste-le cu apa si aseaza-le la uscat pe o laveta fina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *