Grădina ta

SERA, soluţia ideală pentru iernarea florilor

Pentru iernarea plantelor sensibile sau a celor exotice, cărora le este prea frig iarna în regiunea noastră, sera este soluţia ideală. Păstrarea unei temperaturi optime în sera cu flori în perioada sezonului rece este o adevărată provocare, însă dacă ştii câteva trucuri şi te foloseşti de ele, plantele tale vor avea toate condiţile necesare.

Odată cu venirea sezonului rece, florile  au nevoie de îngrijire specială pentru a supravieţui temperaturilor scăzute. Pentru  cei care sunt pasionaţi de frumuseţea naturii şi nu dispun de un spaţiu generos în casă pentru a depozita florile, amenajarea unei seri este soluţia ideală. Însă pentru a stoca în siguranţă investiţia trebuie să avem în vedere mai multe criterii. Spre exemplu,  lumina şi aerisirea spaţiului joacă un rol deosebit de important pentru sănătatea plantelor. Un astfel de spaţiu trebuie să fie cât mai luminos şi mare, pentru ca aerul să circule bine.

Păstrarea unei temperaturi optime în sera cu flori în perioada iernii este o adevărată provocare. Atunci când amplasaţi spaţiul ornamental, asiguraţi-vă că acesta este aşezat în locul unde poate primi suficient soare şi nu este umbrit de copaci sau construcţii. O seră aşezată în direcţia est-vest  va primi mai multa lumină, se va bucura de razele soarelui şi va beneficia de mai multă căldura.

Plantele au nevoie de o temperatură care variază între 20-24 de grade celsius. Dacă vorbim de cactuşi, atunci aceştia au nevoie de mai multă lumină şi de temperaturi  ceva mai scăzute. De asemenea, muşcatele se pot  adapta şi la temperaturi de 10-14 C.

Udarea plantelor este o altă etapă la fel de importantă pentru florile din seră. Apa rece poate şoca rădacinile plantelor în timpul iernii. Prin urmare, păstraţi o stropitoare plină cu apă sau un bidon în interiorul spaţiului  pentru a vă asigura că aveţi o sursă de apă călduţă. În perioada sezonului rece udaţi plantele cât mai rar.

O gradină spectaculoasă, fie ea şi în sera, este visul oricarui pasionat plante. Însă dacă ştii câteva trucuri şi te foloseşti de ele,  florile tale vor trece cu bine în orice sezon.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *