Grădina ta

Secretele îngrijirii plantelor exotice

Florile viu colorate şi forma deosebită a inflorescenţelor sunt atuurile acestor specii, la fel de frumoase în aranjamente florale, dar şi ca plante de ghiveci. Dar ca să ne bucurăm tot mai mult timp de ele trebuie să le îngrijim corect. Cum facem asta?

Plantele exotice au nevoie de lumină abundentă, dar difuză. Ideal este să le aşezi în faţa unei ferestre orientate spre est, dar fereşte-le de razele directe ale soarelui.

Asigură-le o temperatură constantă (minim 16 grade C în timpul iernii). Variaţiile bruşte de temperatură şi curenţii de aer le pot fi fatale.

Întrucât preferă o atmosferă cu umiditate ridicată, menţine pământul umed prin udări frecvente, dar nu prea abundente (de două-trei ori pe săptămână vara şi o dată pe săptămână iarna).

Curăţă periodic frunzele cu o cârpă umedă şi pulverizează-le cu apă.

Obţinerea de noi plante este posibilă în special prin divizarea tufei, în momentul replantării din primăvară. Prelevează porţiuni compuse din două-trei frunze şi rădăcini suficiente. Presară pe tăietură un fungicid pe bază de sulf şi plantează-le într-un amestec poros de pământ, turbă şi nisip. Fertilizarea se poate face de două ori pe lună, din primăvară până în toamnă. Sursa: Plante de apartament

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *