Grădina ta

Pregătirea grădinii de primăvară

Odată ce temperaturile încep să crească, întreaga natură se pregăteşte să revină la viaţa. Nu degeaba primavara este anotimpul asociat cu renaşterea sau – poetic spus – cu o adevărată simfonie a culorilor.

Şi, dacă în majoritatea cazurilor natura nu are nevoie de contribuţia umană pentru a-şi urma cursul firesc, când vorbim despre grădini, acestea au nevoie de ajutorul tău pentru a-şi atinge apogeul înfloririi. Aşadar, dacă eşti pasionat de grădinarit sau dacă îţi doreşti o grădină cât mai vie şi plină de miresme, ar trebui să ştii câteva trucuri înainte.

Mai întâi ar trebui să îţi faci un plan de acţiune. Analizează atent grădina, planifică-ţi anumite reparaţii sau îmbunătăţiri, dacă este cazul, şi fă-ţi o listă cu plantele din grădină, cele deja existente şi ce anume doreşti să plantezi anul acesta. Lunile martie şi aprilie sunt cele mai bune pentru lucrări de primăvara. Gândeşte-te la ceea ce vrei să sădeşti, dar gândeşte-te încă de pe acum la seminţe pentru flori, gazon sau legumele timpurii pe care vrei sa le incluzi în grădina ta. Nu uita să îţi planifici şi administrarea de îngrăşaminte. Ia în calcul îngrăşămintele cele mai bogate în azot, pentru plantele ce înfrumuseţează prin frunze. De asemenea, îngrăşamintele bogate în fosfor şi potasiu ajută plantele să aibă rădacini puternice şi să înflorească abundent.

Trebuie să sapi atent pământul pentru a-l oxigena iar apoi să pui îngrăşământul la baza plantelor sau copacilor pe care vrei să-i ajuţi să se dezvolte cât mai bine. Foloseşte un fertilizant universal pentru a hrăni trandafirii şi alţi arbori şi arbuşti cu frunze căzătoare. Dacă foloseşti un fertilizant solid granulat fii atent să uzi pământul suficient încât acesta să intre în sol.

Încă un truc de care trebuie să ţii cont atunci când îţi îngrijeşti grădina: dezinfectează cu alcool foarfeca cu care tunzi plantele. În felul acesta eviţi transmiterea de boli sau dănunatoare de la o plantă la alta. Spor la grădinarit şi o primavară magnifică!   Sursa: FamousRoses.eu

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *