Grădina ta

Pregăteşte-ţi grădina de toamnă

Pentru a te bucura pe toata durata toamnei de o gradină frumoasă acesata trebuie amenajată cu grijă încă de la începutul sezonului. Acum este momentul optim pentru a face îmbunătățiri importante în grădină.

Fie că vorbim de grădina cu flori, de legume sau de livadă, în perioada septembrie-octombrie se recomandă igienizarea grădinii, însămânțarea și aplicarea de îngrășăminte. De asemenea, nu trebuie neglijată nici irigarea. Deși plantele își opresc vegetația, ele au nevoie încă de umiditate.

Pomii fructiferi nu trebuie neglijați nici ei. Este momentul ideal pentru sădirea lor. Motivele sunt multimple. Spre exemplu, creșterile lăstarilor la pomii plantați toamna vor fi mai mari decât în cazul celor sădiți primăvara. De asemenea, lemnul tânăr va avea timp să se maturizeze și nu va fi expus gerului. Totodată, ploile de sezon vor asigura umiditatea necesară și oferă un contact bun al rădăcinilor cu solul.

Bolile și dăunătorii pot fi distruși și fără utilizarea unor substanțe chimice, atât pentru sol cât și pentru oameni. Puteți proteja pomii fructiferi folosind metode ecologice care pot fi preparate chiar în propria gospodărie.

Tot acum, spațiile verzi trebuie curățate de crengi și frunze uscate.

Specialiștii ne sfătuiesc să păstrăm această materie. Și asta pentru că în scurt timp se va transorma în îngrășământ. De asemenea, nu trebuie pierdută ocazia plantării și a câtorva flori de care vă puteți bucura în lunile de primăvară. Panseluțele, micșunelele, muscarii și lalelele sunt doar câteva dintre florile care pot fi semănate acum în gradină. Toamna nu înseamna sfârșitul vegetației. Acest anotimp reprezintă startul pregătirilor pentru primavara anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *