Grădina ta

Plantele care îţi pot otrăvi animalul de companie

Ştiaţi că unele plante din propria grădina sau din locuinţă îţi pot otravi animalul de companie? În ciuda frumuseţii lor grandioase, anumite flori conţin substanţe toxice care ar putea ucide cu uşurinţă un patruped.

Din păcate, anumite specii de plante pe care tot mai mulţi dintre noi le avem în gospodării ne pot face probleme dacă avem animal de companie.. Iată care sunt florile care îţi pot pune în primejdie patrupedul.

“Idera, philodendronul şi aloe vera sunt plantele cele mai des întâlnite care fac rău animalor de companie. De asemenea, ar trebui tras un semnal de alarmă să nu se mai cultive tisa prin parcuri. Tisa seamană foarte mult cu bradul, tuia sau cu molidul, însă este extraordinar de toxică. Înainte indienii foloseau extract de tisa pentru săgeţiile lor, tocmai pentru a otrăvi duşmanul” spune Petre Biolan, Ing. Horticultor.

“În general plantele care au latex (ficusul) sunt periculoase pentru animale. Latexul poate provoca iritaţii. De asemenea, plantele din familia  araceae – anthurium calla şi spathiphyllum sunt flori care în compoziţia lor au substanţe extreme de toxice pentru patrupezi” adaugă Eugenia Niţă, ing Horticultor.

În concluzie, există multe specii de plante toxice, de aceea acordă o atenţie sporită florilor pe care le aduci în casă. În cazul în care micul tău prieten a savurat din momeală, sună-ţi veterinarul cât mai repede şi urmează toate instrucţiunile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *