Grădina ta

Idei şi soluţii pentru balcoane, grădini şi terase mici

Dacă eşti în căutarea unor mici idei de grădină, atunci ai ajuns la locul potrivit. Chiar dacă dispui de un spaţiu restrâns, acesta poate fi pus în valoare şi transormat într-un refugiu elegant în aer liber. Trebuie doar să afli cum să faci asta. La urma urmei, vorba grădinarilor: lucrurile bune vin în pachete mici.

Chiar dacă dispuneţi de un buget mic, în rândurile de mai jos veţi găsi o mulţime de idei pe care le puteţi încerca fără să cheltuiţi o avere. Grădinile mici au multe avantaje. În primul rând sunt uşor de întreţinut, un lucru foarte important, nu-i aşa? De asemenea, miciile detalii precum pernele decorative sau sursele de iluminat au un efect mai dramatic în asemenea spaţii.

Creați un perete viu

Grădinile verticale sunt reprezentate de o mulţime de plante înrădăcinate într-o structură atașată de un perete. Se pot folosi o serie de plante perene erbacee, ierburi, arbuști mici, fructe și legume. Încercați să includeți plante aromate, flori de sezon și bulbi. Însă  bine să vă consultaţi şi cu un specialist local despre plantele care se vor potrivi aspectului și microclimatului peretelui pe care vor fi cultivate.

Vopseşte pereţii în alb

Gândește-te la exterior ca și cum ai avea un interior. Vopseaua albă este adesea folosită pentru a profita la maximum de un spațiu mic datorită proprietăților sale strălucitoare și luminante, iar grădinile pot beneficia și ele de acest truc. Mobilerul de gradină şi zidăria pictată în  alb este o schemă frumoasă de vară, care are un stil aparte.

Adăugați o mulțime de vase

Nu aveți nevoie de o pajiște pentru a crea o grădină luxuriantă – și nici nu sunt necesare paturi de flori. O opțiune de „pardoseală” de întreținere redusă, cum ar fi pietrișul, este minunată pentru grădinile mici. Adăugați o mulțime de vase, umplute cu totul, de la cele mai mici plante cu flori până la arbori înalți și stufoşi. Adăugaţi şi mobilierul de grădină și veți avea locul perfect pentru a vă bucura de o zi de vară.

Pata de culoare

Chiar și cea mai mică terasă poate fi transformată în ceva excepțional. Pavelarea simplă, cum ar fi travertinul sau piatra tradițională, creează un aspect elegant sau rustic, în timp ce plantarea inteligentă va armoniza și va asigura confidențialitatea. Apoi adăugați câteva scaune confortabile pentru a crea o cameră exterioară ideală. Accesoriile puternic colorate, precum nuanțele de portocaliu și roz merg foarte bine împreună în aceste situaţii.

Verdeaţa

Faceți un spațiu mic, atractiv și asigurați-vă un aspect contemporan, cu linii puternice amenajate. Creați zone interesante de interconectare cu materiale distinctive, cum ar fi terase acoperite cu lemn, plăci de patio și pietre decorative sau așchii. Apoi plantați până când frunzele luxoase ale florilor izbucnesc. Astfel vei umple spațiul cu verdeață structurală pentru un finisaj controlat  si ușor de întreținut.

Revigorați un spațiu nefolosit

Chiar și cele mai mici zone pot fi transformate într-un spațiu decorativ în aer liber. Cu puţină creativitate puteţi nobila orice.

Siesta

Cireaşa de pe tort a unui balcon sau unei grădini este locul unde te relaxezi şi îţi serveşti cafeaua. Aşadar, transformă acel loc într-o zona vibrantă alegând o masă de sticlă, mică şi rotundă, scaune confortabile şi o umbrelă mare pentru a-ţi completa oaza de relaxare.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *