Grădina ta

Hibernarea plantelor din ghivece. Ce trebuie să ştii…

Dacă pe toată perioada verii florile din balconul sau grădina  ta te-au răsfăţat cu frumuseţea şi parfumul lor, acum este momentul ca tu să le acorzi o atenţie deosebită pentru a trece cu bine iarna.  Dacă în colecţia de  plante se regăsesc flori de amaryllis, cyclamen sau calla şi au început să se ofilească, nu intra în panică! Nu au murit, ci  intră  într-un proces firesc: se pregătesc să hiberneze, lăsând în urma lor  doar ghivece goale.

Dacă nu ai suficient spaţiu în casă, le poti depozita oriune pentru că se mulţumesc  şi cu o mică zonă din debara sau garaj. Ghivecele se pun într-un loc răcoros şi ferit de lumină. Bulbii pot fi păstraţi în ghivece sau scoşi din acestea, curăţati de pământ, înveliţi în hârtie de ziar şi ţinuţi în aceleaşi condiţii.

După aproximativ  opt săptămâni este momentul să readucem planta la viaţă. Ghiveciul trebuie adus din nou la lumină şi începem să udăm planta, din ce în ce mai mult. În doar câteva săptămâni, din bulb va ieşi un mugure verde care va creşte până când va forma din nou o superbă floare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *