Grădina ta

Goji, tot ce trebuie sa ştii despre plantare şi întreţinere

Goji este un fruct asiatic de culoare roşie originar din Himalaya, ce datează din anii 800, produs de o specie de arbuşti din familia Solanacee. Înfloreşte în luna iunie şi fructifică începând cu luna august. Fructele sale sunt mici de 1-2 cm lungime, alungite, dulci şi pline cu seminţe în interior.

La noi este cunoscut sub denumirea de cătina de gard. Goji a reprezentat un pilon important al medicinei tradiţionale chineze. Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că fructul de goji este unul dintre cele mai bogate fructe în nutrienţi.

Dacă sunteţi pasionaţi de grădinărit şi vă tentează să aveţi acest arbust în propria grădină sau balcon aflaţi că nu este deloc complicat. Nu este pretenţios şi se adaptează relativ repede la condiţii diferite de mediu. Momentul ideal al plantării acestui arbust este primăvara şi toamna târziu. În timpul iernii Goji  rezistă cu uşurinţă temperaturilor scăzute.

Operaţiile de tăiere sunt cele mai importante şi de ele depinde fructificarea arbustului. Reţineţi faptul că primele tăieri se fac încă din primul an de la plantare. Perioada optimă pentru această operaţie este iarna sau primavara devreme când planta este în repaus.

Înmulţirea plantelor goji poate fi efectuată fie prin butaşi, fie prin seminţe. Însă cea mai avantajoasă metodă este cea prin butăşire. Ea presupune prelevarea de porţiuni de lăstari de la planta mamă, care sunt apoi puse la înrădăcinat cu scopul plantarii ulterioare.

Specialiştii din domeniu recomandă plantarea acestui arbust exotic în soluri care se auto-drenează bine şi care au fost îmbogăţite cu îngrăşământ natural. Arbuştii trebuie plasaţi la cel puţin doi metri distanţă unul de celălalt, în aşa fel încât să aibă destul loc pentru a se extinde.

Pentru o dezvoltare bună în fiecare primăvară, hrăniţi planta cu îngrăşământ natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *