Grădina ta

Cum să plantezi corect trandafirii

Dacă ai deja trandafiri în grădină, înseamnă că ştii câte ceva despre operaţiunile de grădinărit dedicate trandafirilor primăvară. Dacă ai plantat trandafirii abia toamna trecută, nu te grăbi să-i tunzi, încă nu este nevoie. Trandafirii plantaţi în urmă cu doar câteva luni trebuie lăsaţi să se stabilizeze şi să-şi fortifice ramurile. Nu săpa muşuroiul din jurul trandafirilor, lasă-l să dispară singur.

Totuşi, dacă ai trandafiri plantaţi de mai mult timp, trebuie să ştii că tăierea lor primăvara trebuie să urmarească aerisirea tufei (mai ales în cazul celor care sunt căţărători, dar rămân să crească în tufe) şi mai apoi e nevoie să le asiguri anumite tratamente împotriva făinării.

Şi, dacă tot e cea mai bună perioadă pentru îngrijirea grădinii tale, nu exclude ideea plantarii Înainte de plantarea trandafirului trebuie să sapi o o groapă cu câţiva centimetri mai adâncă decât lungimea rădăcinii acestuia. Asigură-te că groapa este suficient de largă pentru ca rădacina să se acomodeze după plantare. Pune câteva pietricele la baza gropii pentru a permite drenarea apei şi amestecă o tabletă de fertilizator cu o parte din pământul care urmează să acopere rădăcina. Pune peste acesta pământul rămas. La suprafaţă, strânge-l în muşuroi, în jurul plantei. Depărtează tulpinile între ele şi pune pământ, astfel încât planta să fie aerisită. Presează-l de două-trei ori, până când groapa se umple complet. Dacă locul pe care l-ai ales este unul ce beneficiază de lumină din belşug, vei vedea rezultatele mai repede decât te aştepţi.

În rest, trandafirul nu este pretenţios şi nu trebuie să-l îngrijeşti diferit de restul plantelor din grădina ta.

Încă un truc de care trebuie să ţii cont atunci când îţi îngrijeşti grădina: dezinfectează cu alcool foarfeca cu care tunzi plantele. În felul acesta eviţi transmiterea de boli sau dănunatoare de la o plantă la alta. Spor la grădinărit şi o primavară magnifică!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *