Grădina ta

Lamaiul obtinut din seminte

Să creşti un lămâi de la zero este mai uşor decât ţi-ai fi inchipuit. Pe lângă aroma şi frumuseţea pe care o expune în grădina, sera sau balconul tău, această plantă nu este deloc greu de întreţinut. Dacă deja v-am stârnit interesul, aflaţi care sunt detaliile necesare pentu creşterea şi îngrijirea lămâiului.

În primul rând trebuie să faceţi rost de seminţe de poncirus trifoliata, un lămâi rezistent la ger. Se pun seminţele într-un ghiveci umplut cu turbă şi perlit, apoi se acoperă cu un strat de pământ de aproximativ 1 cm, după care începem să udăm patul germinativ. Până când vor răsări semniţele de lămâi, turba are nevoie de umiditate pentru ca aceasta să germineze foarte bine. Păstrăm ghiveciul cu seminţe plantat la o temperatură de 18-19 grade, de preferat ar fi să fie aşezat aproape de o sursă de căldură, până la germinare. După germinare, planta are nevoie de lumina soarelui. Dacă seminţele au germinat şi nu au suficientă lumină care să le vină de sus, se vor îndrepta către lumina de la geam şi atunci vom avea nişte plante foarte subţiri şi alungite. După răsărire, planta de lămâi nu se mai udă atât de mult, ci mai rar,chiar este indicat să se usuce un pic stratul de pământ” recomandă Marin Constantin, ing. Horticultor.

Primăvara, când scoateţi ghiveciul pe balcon sau în grădină, nu expuneţi lămâiul direct în razele soarelui, acesta are nevoie de un timp de acomodare cu atmosfera de afară. De asemenea, evitaţi să-l udaţi cu apă rece, din cauza şocului termic riscaţi ca lamâiul să-şi piardă frunzele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *