Grădina ta

Aloe vera, mic ghid de întreţinere

Se spune ca aloe vera este o plantă minune. Înaintea erei noastre, oamenii o foloseau în cazul rănilor deschise sau arsurilor. În prezent, acest rod al naturii este folosit pentru tratarea mai multor afecţiuni precum: diabet, astm sau în diferite probleme ale pielii. Dincolo de beneficii, Aloe Vera este o plantă de apartament ideală pentru decorarea casei. Odată ce cunoașteți elementele de bază, îngrijirea unei plante de aloe vera este simplă. Cu puțin efort, o puteți ajuta să supraviețuiască de ani de zile.

Aloe vera, o plantă care iubeşte lumină

Pentru a vă menține planta aloe verde și sănătoasă, plasați-o într-un loc însorit, cum ar fi fereastra de la bucătărie şi hidrataţi-o atunci când solul este uscat. Așteptați până când solul se usucă cu cel puțin 2 centimetri adâncime, apoi turnaţi apă încet până când vedeți că lichidul trece prin orificiile de drenaj.

Atentie, dacă udaţi prea mult,  rădăcinile încep să putrezească, iar planta moare în cele din urmă

În perioada aprilie-octombrie, va trebui să hidrataţi planta în mod regulat. Acest lucru va echivala cu udarea din timpul iernii, care va fi tot mai rară. Atentie, dacă udaţi prea mult,  rădăcinile încep să putrezească, iar planta moare în cele din urmă. Dacă îţi place cu adevărat planta de aloe, ia în considerare utilizarea de apei de ploaie.

Aşa cum am menţionat mai devreme, aloe vera este iubitoare de lumină. Dacă va sta în umbră nu va prospera, asa ca asiguraţi-vă că în camera unde amplasați aloe razele soarelui pătrund în voia lor.

Puteți muta planta în aer liber în lunile de vară, atâta timp cât nu există nici o șansă de îngheț. Nu uitaţi că plantele de Aloe sunt alcătuite din 95% apă și chiar și un îngheț ușor le distruge.

Fertilizați aloe în timpul sezonului de creștere.

Din aprilie până în septembrie, aloe va crește viguros. În toată această această perioadă puteţi să furnizați câteva îngrășăminte de două ori pe lună. Se diluează un îngrășământ amestecându-l cu apă. Pentru drenare, pune la fundul ghiveciului un strat de pietricele sau coji de nucă zdrobite. Deasupra se aşează un strat subţire de rumeguş de lemn stropit cu îngrăşământ.

Opriți fertilizarea în timpul iernii, deoarece planta nu poate utiliza îngrășăminte atunci când nu este în creștere.

 Aloe, ca și cactușii, preferă pământul uscat, nisipos, și nu se dezvoltă bine în umiditatea bogată a pământului obișnuit.  Aşadar optaţi pentru un amestec de pământ făcut special pentru cactuși sau plante suculente, care își păstrează apa.

Spaţiu, spaţiu şi iar spaţiu

Plantele vin adesea în vase de plastic subțiri și mici când le cumpărați din magazin. Asadar aruncați o privire la vasul în care a fost introdusă aloe. Pentru a vă ajuta planta să dureze ani de zile, este o idee bună să o repoziționați într-un vas mai mare, unde va avea mai mult spațiu. Alege un ghiveci de trei ori mai mare decât mărimea rădăcinii. Îi place să se răspândească și să se dezvolte, așa că este indicat sa alegeți un vas care să  ofere o cantitate suficientă de spațiu. Chiar şi aşa, după câteva luni sau un an de îngrijire, s-ar putea să observați că planta de aloe începe să depășească vasul. În cazul în care frunzele sunt la fel de înalte ca ghiveciul, este timpul să vă transplantaţi din nou planta într-un container mult mai mare.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *