Grădina ta

Cele mai recomandate plante pentru birou

Fie că eşti pasionat de flori sau nu, prezenţa ghivecelor cu plante în spaţiul în care lucrezi sunt binevenite. Pe lângă coloritul, energia şi starea de bine pe care ţi le transmit, plantele au rolul de a purifica aerul din încăpere. Cu alte cuvinte, avem suficiente motive pentru care merită să achiziţionăm câteva ghivece în birou. Iată care sunt plantele cele mai recomandate şi usor de întreţinut.

Bambusul – Bambuseae- poate fi una dintre cele mai interesante plante de  birouri. În plus, respinge energiile negative (și colegii enervanți). Se bucură de lumina soarelui indirectă și poate fi cultivat în apă, dar și în sol.

Kalanchoe – florile sale calde şi pline de culoare apar atunci când temperatura se încălzește. Este posibill ca planta  să înflorească şi mai mult, dacă o puteți plasa într-o poziție bine luminată, lângă o fereastră orientată spre sud sau spre vest.

Asparagus – feriga de sparanghel este o plantă climatică caldă, poate fi un specimen frumos pentru birou. Întreţinerea este ușoară și nu are nevoie de multă atenţie sau apă. Necesită hidratare regulată doar în primavară şi vară. Atenţie, nu lăsaţi apa să băltească în vasul de ghiveci! Păstraţi planta într-un loc care primește razele strălucitoare a luminii solare.

Sansevieria trifasciata – limba soacrei sau planta de șarpe – este una dintre cele mai rezistente plante care se adaptează uşor în  condiții de iluminare scăzută, dar şi într-un spaţiu restrâns, caracteristicele unui mediu de birou. Frunzele sale dau o senzaţie placută, completând decorul monoton.

Aloe vera – plantele de genul aloe, în special aloe vera, sunt fără îndoială cea mai bună alegere pentru spaţiile mici, precum biroul. De asemenea, aloe  vera este uşor de întreţinut și are o capacitate dovedită de a absorbi benzenul din aer. În plus, gelul din conţinutul frunzelor sale are valoare terapeutică.

 Aglaonema – Evergreen – dacă ar fi existat vreodată un premiu pentru cel mai adaptabil gospodar, chinezul Evergreen ar câștiga. În timp ce tolerează multe condiții diferite, această plantă are cea mai bună performanță în lumina solară indirectă, temperaturi calde și umiditate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *