Grădina ta

Sfaturi pentru intretinerea buchetelor de flori si aranjamentelor in burete

Primirea unui buchet spectaculos de flori sau aranjament creeaza emotii si sentimente pozitive, cu atat mai mult, daca este primit de la cineva drag sau cu ocazia unor momente frumoase din viata. Iar cand aranjamentul este realizat cu multa pasiune si creativitate, dorinta de a te bucura de acesta este mult mai intensa. Din acest motiv, am intrebat specialistii in designul florar cum putem pastra, corect, cadorile florale.

Ramona Fugaciu, florist designer

’Pe piata din Romania, inca exista o mare utilizare a buretelui floral. Un burete de calitate are proprietatea de a mentine prospetimea florilor pana la 7 zile, fara a interveni cu adaos de apa sau alte substante hranitoare. Recomand insa utilizarea unui burete biodegradabil, pentru protejarea naturii si a planetei. Prospetimea florilor se mentine printr-o hidratare corecta a florilor, evitarea razelor directe ale soarelui sau surselor artificiale de caldura si eliminarea fructelor din incapere. In cazul buchetelor primite, este importanta igienizarea temeinica a vasului in care se pun florile, taierea coditelor oblic, in unghi de 45 de grade, daca este posibil sub apa si adaugarea unui pliculet cu hrana de flori (de obicei se primeste odata cu buchetul), care prelungeste durata de viata a florilor. La 2-3 zile se completeaza cu apa sau se schimba apa cu reluarea procesului de mai sus.  Un alt truc este acela de a elimina majoritatea frunzelor” explica Ramona Fugaciu, florist designer.

TIPS – Zaharul este aliatul tau daca vrei sa prelungesti viata trandafirilor, a garoafelor si a crizantemelor. Este recomandat sa pui 100 grame de zahar la un litru de apa. Sarea si aspirina te pot ajuta si ele sa pastrezi florile proaspete mai mult timp. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *