Fii Creativ

Tratează-te cu trandafiri. Mic ghid de utilizare

În medicina antică, trandafirul era considerat un medicament natural. Astăzi îl includem în moderna fitoterapie, însă principiul este fix acelaşi. Există o mulţime de afecţiuni ce pot fi tratate cu ajutorul acestor plante deosebite. În rândurile de mai jos sunt prezentate doar câteva dintre ele.

Poţi scăpa cu uşurinţă de răceală, guturai şi insomnie dacă ţii în domitor un vas în care ai presărat, în apă clocotită, un pumn de petale de trandafiri foarte parfumaţi.

De asemenea, ceaiul din această plantă poate calma sistemul nervos reuşind chiar să te elibereze de anumite afecţiuni nervoase precum stresul, anxietatea, depresia, insomnia şi dereglările obsesiv compulsive. În medicina chineză şi tibetană, petalele de trandafir se foloseau pentru curăţarea ficatului de toxine, ridicarea tonusului organismului, iar ceaiul aromat era consumat pentru a ameliora vederea.

În Grecia antică, apa de trandafiri trata afecţiuni psihice şi afecţiunile de inimă. Bolile de plămâni se tratau cu fumul petalelor ucate, iar tuberculoza era combătută inhalând mireasma proaspată a parfumului de trandafir.