Fii Creativ

Topul plantelor care pot fi crescute in apa

Fie ca vorbim de plantele de interior, de pe balcon sau din gradina, unele dintre acestea pot fi crescute cu usurinta si in vase cu apa. Este o modalitate comoda si utila pentru pasionatii de gradinarit, care isi doresc plante și nu au timp suficient pentru intretinerea lor. Aceasta metoda de cultivare a plantelor nu presupune doar o intretinere redusa, ci si rezistenta ridicată la boli si daunatori. V-am pus pe ganduri, nu?

Primul motiv pentru care ai creste plante in vase cu apa ar fi acela ca nu mai duci grija udatului.

Unele persoane aleg sa inradacineze plantele de apartament in vase cu apa pentru ca le permite o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste designul.

Cum sa cresti plante in apa 

Cresterea unei plante hidroponice poate fi realizata folosind aproape orice recipient care va retine apa. Cultivarea plantelor in sticle este o optiune comuna, insa majoritatea oricarui tip de recipient impermeabil va functiona, cu exceptia celor forjate din cupru, alama sau plumb.

Metalele se pot coroda atunci cand reactioneaza la ingrasamant si pot provoca daune plantelor. De asemenea, un recipient închis la culoare sau opac va ajuta la prevenirea formarii algelor. 

Odata ce ati ales recipientul potrivit, umpleti-l pe trei sferturi cu polistiren maruntit, pietris, aschii, pietricele, nisip, marmura, margele sau orice material similar care va starneste imaginatia. 

Adaugati un varf de pudra sau o bucata mica de carbune pentru a mentine apa limpede cu miros curat. In cele din urma, amestecati impreuna un amestec diluat de apa si ingrasamant, folosind un ingrasamant solubil in apa in cantitate de un sfert din recomandarea producatorului. Acum este timpul sa va alegeti planta!


Plante recomandate 

Am creat ingrasamantul nostru diluat si am constatat ca planta noastra va creste in combinatie cu acesta si apa. Acum că avem elementele de baza despre cum sa crestem plantele in apa, este timpul sa alegem florile indicate pentru sistemul hidroponic. Iata cateva dintre acestea:
  • Pothos de aur ( aureum )
  • Aglaonema pictum
  • Iedera engleză ( Hedera helix )
  • Plante de trestie muta ( Dieffenbachia )
  • Filodendron (Philodendron)
  • Urzicuta (Coleus)
  • Dracena (Dracaena marginata)
  • Begonii (Begonia semperflorens)
  • Bambus norocos (Dracaena sanderiana )
  • Planta paianjen ( Chlorophytum comosum )
  • Syngonium (Syngonium podophyllum)
Plantele agatate sau taratoare din butasi sunt adesea cele mai usor de inradacinat intr-un mediu acvatic, dar pot fi folosite si ca plantele inradacinate.

Spalati complet pamantul de pe radacinile plantei cu apa si taiati toate frunzele sau tulpinile putrezite sau moarte. Puneti planta in solutia preparata. Poate fi necesar sa completati ocazional solutia din cauza disiparii. 

Inlocuiti solutia la fiecare patru pana la sase saptamani in intregime. După cum am mentionat mai sus, pentru a intarzia cresterea algelor, utilizati un recipient opac. Cu toate acestea, dacă algele devin o problemă, schimbați apa mai des.

Dar iata si un dezavantaj – fata de plantele crescute in vase cu pamant, cele inradacinate in reciepnte cu apa, au o crestere mult mai lenta. 

	

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *