Fii Creativ

Sfaturi pentru un balcon spațios și primitor

Sezonul rece a luat sfârșit, iar de acum ne putem bucura de razele timide ale soarelui. Spre exemplu, ne putem rupe de rutina zilnică deconectându-ne într-o mică pauză de odihnă pe propriul balcon. Dar ce te faci când acesta nu dispune de sufient spațiu? Vestea bună este că există nenumărate idei practice care pot transforma un balcon mic într-un loc util, prietenos și irezistibil pentru relaxare. Iată câteva sugestii…

Spațiul de depozitare

Fără îndoială spațiul de depozitare reprezintă o adevărată provocare. Cea mai simplă metodă de a îmbina utilul cu plăcutul este dotarea balconului cu un dulap adatptat dimnesiunilor acestuia, etajere sau polițe pentru depozitarea unor cutii în care poți ascunde tot felul de mărunțișuri de uz casnic, precum fierul de călcat, aspiratorul sau mopul. De asemenea, poți alege și piese de mobilier cu dublu rol –  de odihnă și depozitare. Indicat ar fi ca piesele să fie făcute pe comandă și să respecte dimensiunile banconului.

Confort și relaxare

Atunci când alegi un mobilier pentru verande și balcoane, trebuie să ai în vedere că acestea trebuie să fie cât mai comcate, comode și utile. Gândește-te la scaune leagăn, paturi de zi, un scaun balansoar, o canapea confortabilă de răchită sau poate un hamac, dacă spațiul permite. Accesorizează spațiul cu perne decorative pentru a face băncile, canapele din lemn sau din metal cât mai confortabile. Chiar și cutiile de lemn pot deveni „scaune” dacă sunt acoperite cu perne. De asemenea, nu uita de păturile pufoase și lumânările aromate pentru serile mai reci de septembrie.

Gândește-te la scaune leagăn, paturi de zi, un scaun balansoar, o canapea confortabilă de răchită sau poate un hamac, dacă spațiul permite.

Pata de natură și culoare

Indiferent dacă ai un balcon mic de apartament sau o terasă în aer liber, important este să creezi același sentiment de intimitate pe care îl ai și în interiorul casei. Însă încercarea de a combina confortul cu natura nu este întotdeauna o sarcină ușoară. De aceea trebuie să optezi pentru un mobilier adecvat pentru asemenea spații, accesorii colorate și instalarea unui panou pentru o mică grădină verticală, deoarece ocupă mai puțin loc și oferă un décor mereu proaspat și plin de viață! Și un ultim detaliu, nu uita să completezi paleta cromatică cu florile anotimpului: crizanteme, dalii, anemone și panseluțe. În perioada sezonului rece, pune câţiva arbuşti cu frunzele mereu verzi: rozmarinul, lavanda sau lemnul maicii domnului. Însă cu o condiţie, acestea să fie poziţionate spre soare,deoarece au nevoie de mai multă lumină.

TIPS: Vopseaua albă este adesea folosită pentru a crea senzația de spațialitate, datorită proprietăților sale strălucitoare și iluminante, iar pereții balconelor pot beneficia și ei de acest truc. Totodată, evită culorile închise care pot reda contrariul.

Acoperă grilajele ori zonele inestetice cu iederă sau viță de vie.

Dacă balconul este îngust și lung așează mobila cu fața spre interiorul casei. Asftel vei putea să creezi și mai multă profunzime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *