Fii Creativ

Sfaturi pentru intretinerea masinii de tuns iarba

Masina de tuns a inceput sa scoata sunete ciudate si speri sa nu fie fie cazul de o reparatie costisitoare si sa aiba doar o mica defectiune care poate fi remediata usor? Cel mai bine, acorda din timp precautie echipamentului. Chiar si cel mai neindemanatic proprietar poate mentine o astfel de masina in stare de functionare, acordandu-i putina atentie o data pe an. Iata ce ai de facut.

Inainte de a incepe sa faci reparatii la o masina de tuns iarba, scoate cablul care duce la bujie pentru a elimina eventualitatea unei porniri accidentale.

  • Curata complet partea de dedesupt a masinii inlaturand toate resturile de iarba uscata. Curata toate orificiile de aerisire si conductele.
  • Desurubeaza bujia cu o cheie potrivita. Monteaza o bujie noua, de acelasi tip, conform recomandarilor producatorului. Fixeaza piulita hexagonala in pozitia corecta, cu atentie, sa nu fie asezata piezis, pentru nu a deteriora filetul mai apoi, la insurubare. Strange incet piulita cu cheia.
  • Scoate capul motorului, curata praful, murdaria si resturile de iarba adunate acolo.
  • Daca masina de tuns iarba functioneaza pe benzina, desurubeaza si sonda de ulei, cu grija, inclina masina pe o parte pentru a goli uleiul degradat intr-un vas – o cutie de conserve, pre exemplu. Unele masini au un dop care poate fi scos cu o cheie, astfel incat uleiul sa poate fi evacuat fara a inclina masina. Toarna uleiul – care trebuie sa fie de tipul recomandat de producator- pana la umplerea rezervorului. Sterge uleiul scurs pe margini cu o carpa.
  • Desurubeaza capacul filtrului de aer, apoi scoate filtrul si arunca-l. Curatati zona cu o carpa sau o periuta de dinti veche. Pune un filtru de hartie nou, cu partea odulata in afara. Daca montezi si un cadru de filtru nou, trebuie mai intai inmuiat in ulei curat de motor. Sterge surplusul cu o carpa, apoi introdu rama filtrului in pozitia corecta. Pune capacul la loc.

REPAOSUL DIN IARNA

Inainte de a pune la pastrare masina de tuns iarba, pentru iarna, las-o sa functioneze un timp, pentru ca rezervorul sa se goleasca.

  • Deconecteaza alimentarea cu benzina si, daca este posibil, scoate sau desurubeaza rezervorul pentru a fi curatat. Cum? Toarna o jumatate de cana de benzina in interior si agita bine. NU lasa benzina in rezervor peste iarna. Primavara, foloseste intotdeauna combustibil proaspat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *