Fii Creativ

Plante YIN si YANG – instructiuni de folosire

Potrivit filozofiei Feng Shui, plantele emit un camp propriu de energie. In termeni de specialitate, ea se numeste forta vitala a universului – Chi. Aceasta incarcatura energetica atrage prosperitatea, improspateaza atmosfera si alunga energiile negative. Sunteti curiosi sa aflati care sunt plantele benefice si unde trebuie asezate pentru a beneficia de avantajele mentionate?

Inainte de a intra in amanunte, sa facem o mica prezentare. CHI-ul se manifesta in Yin si Yang, dar si intr-o varietate de forme conform teoriei celor 5 elemente. Cele cinci elemente sunt Focul, Pamantul, Metalul, Apa si Lemnul. In cultura traditionala chinezeasca, Chi este un principiu activ al oricarei fiinte vii. Energia Chi este cunoscuta ca fiind viata, forta, fluxul de energie, Dumnezeu, energia cosmica sau universala. 

In cazul plantelor, Yin simbolizeaza energia feminina si este dominanta in lunile de iarna. Yang simbolizeaza forta masculina si este dominanta in lunile de vara. Armonizeaza locuinta cu diverse varietati de plante yin si yang, iar fluxul de energie va fi unul echilibrat si atmosfera va fi una calma si sanatoasa.

Plante Yin

Plantele Yin au frunze rotunde si port pendulat. Acestea se amplaseaza la intrarea in locuinta, deaorece ajuta energia pozitiva sa circule in casa. Exemple: ficusul, floarea banilor, iedera, voalul miresei etc.

Iedera –este recomandata sa fie asezata in zona de nord a casei.

Voalul miresei – are si ea acelasi efect, doar daca este asezata in zonele nordice ale locuintei.

Filodendron – este indicat sa-l asezati in zonele casei unde doriti sa readuceti calmul. Asezarea lui este excelenta in living, langa canapéa.

Plante Yang

Acest tip de plante cresc drept, inalte si au frunze lungi si ascutite. Atentie unde le amplasati. Daca nu sunt asezate la locul potrivit…riscati sa stricati armonia in casa, iar tensiunea si conflictele  nu vor intarzia sa apara.

Dracaena – asezata intr-un colt intunecat, stimuleaza circulatia energiei pozitive. La fel si cactusul.

Crinul Pacii – planta conduce energia vitala datorita varfurilor ascutite ale acestei plante. Amplasarea ei este recomandata in coltul camerei.

Yucca – asezati-o langa usa, pentru ca energia vitala sa treaca mai usor pragul.

 Nu uitati, plantele au nevoie de lumina naturala pentru a ramane mereu proaspete si viguroase. Pastreaza-le sanatoase si curate, astfel incat acestea sa poata invita fluxul pozitiv de chi. Aseaza plantele in zonele cheie ale casei pentru a creea o senzatie primitoare.  Intrarea principala, camera de zi si zona de luat masa sunt cele mai populare locuri pentru a-ti pozitiona plantele pentru un feng shui excelent. Totodata, evita plasarea plantelor mari in dormitor deoarece vor absori energia din camera. De asemenea, nu intamplator se pun muscate in fata ferestrelor. Pe langa efectul vizual placut, aceste flori au puterea de a tine la distanta tantarii si alte insecte si nu lasa energiile negative sa patrunda in locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *