Fii Creativ

Pinus Sylvestris Aurea, o pata de culoare in gradina

Ce ai spune daca ti-ai imbogati gradina cu acest “bradut” auriu? Pinus Sylvestris Aurea face parte din categoria plantelor care raman colorate in sezonul rece. Aceasta minunata bijuterie este o specie de pin silvestru si face parte din familia Pinaceae, din categoria coniferelor obtinute prin altoire.

Acest gen de conifer a devenit celebru datorita aspectul acelor sale spectaculoase, de culoare galben intens, ce raman asa pe tot parcursul iernii si primaverii.

Cerinte

Perioada de plantare incepe in martie si poate dura pana in noimebrie, cu conditia ca solul sa nu fie inghetat. Este indicat sa plantati puietul pe un sol bogat in nutrienti. Pamantul trebuie sa fie bine drenat, de preferat acid si moderat fertil. Uraste sararea, deci evitati plantarea langa drumurile aglomerate, unde sarea este frecvent folosita iarna.

Se recomanda un ingrasamant granulat, pe care il puteti utiliza din primavara pana in toamna. Din fericire, Pinul Sylvestris Aurea rezista la temperaturi ce ajung pana la – 20˚ C.

Datorita aspectului sau remarcabil, Pinus Sylvestris Aurea se incadreaza in categoria arborilor si arbustilor decorativi si se preteaza in orice spatiu. Planta este usor de intretinut, iubeste soarele, are o crestere lenta si rezista la boli si daunatori.  Poate singurul dezavantaj este faptul ca este un pic mai costisitor fata de celelalte plante din clasa sa. La maturitate atinge o inaltime de aproximativ 4m. Prin urmare, este potrivit si pentru gradinile mici.

Pinus Sylvestris Aurea se incadreaza in orice spatiu

Pinul Sylvestris Aurea poate fi crescut si in ghiveci. In acest caz, inaltimea plantelor nu depasesc mai mult de 30-40 cm.

Daca va tenteaza sa va accesorizati gradina cu un asemena conifer, Gradina cu idei recomanda produsele Garden Center Group. https://www.facebook.com/Garden.Center.Grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *