Fii Creativ

Idei pentru un decor discret de Paste

Sarbatorile pascale se apropie cu pasi repezi si anul acesta. Ce ar fi insa sa incercam o abordare sustenabila a decoratiunilor pentru Paste? O mai buna organizare din timp a conceptului decorativ, va ajuta sa planuiti cu exactitate cum sa aranjati casa, fara cheltuieli uriase.

Iata cateva idei practice:

O paleta coloristica simpla – este cunoscut faptul ca, de cele mai multe ori, suntem tentati sa schimbam an de an tema decoratiunilor de Paste, si sa cumparam noi piese ‘’absolut necesare’’. Din fericire nu este nevoie! Unul dintre secrete este pastrarea unei palete coloristice simplificate: optati pentru nuante pastelate, roz, vernil, bleu pe un fond predominant alb. Puteti adauga accente monocromatice de galben solar (ce aminteste atat de galbenusul oului, dar si de lumina solara sau de nuanta narciselor, intr-un cuvant, de primavara).

Fara inscrisuri- este o alta tema recurenta a producatorilor de decoratiuni: daca obiectele poarta inscrisuri strict legate de Paste, sau e vorba de oua rosii, atunci cu siguranta va trebui sa le eliminati din casa imediat dupa Sarbatori, pentru a nu parea desuete. Pe de alta parte, daca obiectele sunt mai discrete, ele se pot incadra intr-o tema mai vasta, a decorului de primavara si pot decora interiorul caminului pentru intreaga perioada a primaverii.

Calitate inainte de toate – Cunoastem cu totii sfaturile stilistilor ce ne indruma intotdeauna sa optam pentru piese de mobilier de calitate, acestea fiind de fapt o investitie rentabila pe termen lung. De ce sa nu aplicam aceleasi principii si pentru piesele mai mici? Chiar daca este vorba doar despre decoratiuni, exista o neta diferenta de calitate intre obiecte cumparate din magazinele de tip bazar si obiectele achizitionate din magazinele de decoratiuni. De asemenea tineti cont de material: o masa plastica va arata comun si ieftin, fata de lemn, metal sau ceramica pictata.O diferenta relativ mica de pret poate insemna o diferenta majora in durabilitatea produsului. Nu este demn de neglijat nici faptul ca un obiect calitativ dureaza mai mult, fiind astfel mai ecologic.

Utilitate de la inceput –  Pare superfluu sa ne gandim ca decoratiunile de Paste pot indeplini un alt rol, insa daca abordam creativ tema, s-ar putea sa gasim cateva solutii ingenioase.

Oul, ca element decorativ, ofera o multime de oportunitati. Optati, de exemplu, pentru un ghiveci in forma de ou, sau un suport pentru oua fierbe in aceeasi forma. Ghirlandele si elementele decorative suspendate, daca sunt neutre, au un colorit pal, si contin si alte elemente de fauna decat iepurasii (de exemplu pasari, fluturi) pot fi folosite cu incredere , dupa sarbatorile pascale, in camera celor mici, in gradina sau curte, in biblioteca alaturi de carti sau, ca element ludic, in zona de home office.

Credit foto: Zergi Bori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *