Fii Creativ

Filtre de aer verzi

O planta la fiecare 10 metri. Iata reteta succesului, ca sa ai in casa aerul cel mai pur. Nu doar pentru ca absorb bioxid de carbon si elimina oxigen plantele fac mult mai mult decat atat. Florile de apartament absorb substantele toxice din nicotina, din detergenti pe care ii folosesti, din adezivii cu care sunt legate piesele de mobilier, din lacuri si vopsele, parchet sau dusumea. Asadar, instaleaza-ti filtre de aer verzi, in functie de locul in care dau maximum de randament.

Filodendron

O poti aseza oriunde in locuinta. Planta absoarbe ca un burete toxinele emanate de vopsele, adezivi, materiale de constructie, picture, tutun… Ai grija de ea, nu-I place sa stea in soare, prefera umbra sau semiumbra. Nici excesul de apa nu-i face placere.

Idera pe hol

Este cel mai performant aspirator de benzen. Si, cum are pretentii minime, rezolva problema ornamentarii holului – un spatiu, de obicei, intunecos si plin de curentii de aer.

Ficus in living

Frunzele lui de un verde viu absorb numeroase substante emanate din picturi, tapiterii ori produse de intretinere. Cand va incepe sa se degarniseasca, ii cad frunzele, va ramifica si se va dezvolta frumos.

Azalee in bucatarie

Are bunul gust de a captura amoniacul. Planta este usor de intretinut daca inlocuiesti turba din ghiveci cu un pamant acid, dar care pastreaza mai bine apa. Dupa ce a inflorit, indeparteaza-i florile uscate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *