Fii Creativ

Condimente crescute in bucatarie

Poti avea 2 in 1, adica plante decorative si condimente in cazul in care ai ramas fara materie prima. Am ales cateva plante aromatice pe care le poti ingriji fara sa iti fie prea dificil.

Dafin – Ii plac locurile luminoase, pamantul nisipos si uraste frigul. Scoate-l peste vara afara, dar adu-l in toamna in casa. De asemenea, nu-i place apa in exces, dar nici sa-l tii pe uscat… Motiv pentru care il vei uda cu grija, ca apa sa nu stagneze in farfurioara. Tunde-l atunci cand a crescut prea mult.

Lamai – Il poti ingriji ca dafin, doar ca nu-i place pamantul prea nisipos. Are nevoie de lumina si fereste-l de curentii de aer. Ca si dafinul, are ca daunatori paduchele lanos si paduchele testos.

Piper – Din pacate il veti tine doar pentru placerea ta. La noi in tara nu reuseste sa fructifice: infloreste, dar nu face fructe. Este o liana, deci o poti conduce cum vrei. O poti sustine pe un suport sau o poti lasa sa curga. Trebuie doar sa-i dai apa cand s-a uscat solul. Iarna o vei uda mai rar. Nu-i place soarele in exces.

Ardei – Adauga un strop de culoare casei tale si…o aroma picanta muraturilor. Ardeiului ii place caldura si soarele. Cu cat primeste mai multa lumina, cu atat vor fi mai frumos colorate fructele. De asemenea, aerul prospat in cazul ardeilor este foarte important. Ideal ca acesta sa nu fie uscat, altfel ii cad frunzele. Vara este recomandat sa-l stropesti frunzele cu apa. Atentie, udatul des il distruge.

Va urma…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *