Beneficiile plantelor

Regina plantelor medicinale

 

Se spune că Aloe Vera este o plantă minune. Înaintea erei noastre oamenii o foloseau în cazul rănilor deschise sau arsurilor. În prezent, acest rod al naturii este folosit pentru tratarea mai multor afecţiuni precum: diabet, astm sau în diferite probleme ale pielii. Dincolo de beneficii , Aloe Vera este o plantă de apartament ideală pentru decorarea casei.

Aloe Vera este o plantă cunoscută pentru calitățile sale tămăduitoare în numeroase culturi milenare, precum cele din: Grecia, Egipt, India, Mexic, Japonia sau China.Numele său provine din cuvântul arab „alloeh” însemnând „substanță strălucitoare amară”, în timp ce „vera” în latină înseamnă „adevărat”. În urmă cu 6.000 de ani, egiptenii au numit-o „planta nemuririi”. Acum 2.000 de ani, oamenii de știință greci considerau planta un panaceu universal.

Putem avea propria noastră plantă, ea pretându-se la condițiile de creștere într-un ghiveci. de altfel, este des întâlnită, atât, în grădini, cât și în case. Aloe Vera nu este o plantă greu de întreținut, ea are nevoie de un sol care să se dreneze bine, nu trebuie udată în exces, iar fundul vasului trebuie să aibă găuri de scurgere, pentru a evita putrezirea rădăcinilor.

Aloe Vera nu este o plantă greu de întreținut. În cazul în care e plantată în ghiveci, fundul vasului trebuie să aibă găuri de scurgere. Atenţie, nu trebuie udată în exces!

În scopuri terapeutice se folosesc, atât, seva, cât și gelul frunzelor de Aloe Vera, însă trebuie îndeplinită o condiție esențială, și anume: frunzele se culeg abia când planta împlinește 2-3 ani. Gelul este obținut prin presarea frunzelor proaspete. Acesta întărește sistemul imunitar și are efecte antibiotice care ajută la tratarea anumitor probleme ale pielii.

Nutrienții pe care îi are în compoziția sa ajută la menținerea greutății corporale în limitele normale, împiedică îmbătrânirea celulară și asigură necesarul zilnic de energie.  În același timp, un consum regulat de Aloe Vera normalizează tranzitul intestinal, activează și stimulează fluxul sanguin și limfatic, funcțiile rinichilor, ale ficatului și ale vezicii biliare. De asemenea, regleaza sistemul imunitar și tractul digestiv, conducând la îmbunătățirea stării psihice și a condiției fizice. Sucul de Aloe Vera poate crește absorbția de proteine, ameliorează arsurile la stomac și are efect calmant asupra gingiilor.

Gelul de Aloe Vera este indicat pentru îngrijirea pielii și poate fi folosit ca „prim ajutor” în arsuri și diverse leziuni, datorită calităților de dezinfectant si  accelerator al procesului de cicatrizare.

Gelul de Aloe Vera este recomandat în tratarea arsurilor.

Datorită proprietăților de antiinflamator, de detoxifiant și de stimulare a colagenului, gelul este ideal în tratamentele cosmetice de întreținere a pielii, previne și reduce acneea, ajută la regenerarea de noi celule ale pielii, prevenind astfel îmbătrânirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *