Beneficiile plantelor

Mărarul, strămoşul pastei de dinţi

Bogat în potasiu, sodiu şi sulf, mărarul este un foarte bun aliat pentru sănătatea ta. Spre exemplu, această plantă conţine proprietăţi benefice pentru  sistemul digestiv. Calmează aciditatea gastrică, reduce cantitatea de gaze din intestine, previne diareea şi reduce respiraţia urât mirositoare.

Dacă suferiţi de gingivită, măraul este cel mai bun aliat pentru a înlătura această afecţiune. Poate părea greu de crezut, dar mărarul este strămoşul pastei de dinţi. Cu 2000 de ani în urmă, părintele medicinii, Hipocrate, recomanda ca după fiecare masă să se mestece  în gură câteva tulpini de mărar. Susţinea că acest remediu nu doar împrospătează respiraţia, ci şi curăţă dinţii, menţine sănătatea gingiilor şi previne inflamaţiile mucoasei bucale.

De asemenea, mărarul este indicat şi în curele de slăbire. Are calitatea de a aplatiza abdomenul şi acţionează asupra depunerilor de celulită. Deţine o anumită cantitate considerabilă de estrogen, ceea ce face din acest zarzavat un aliat şi un prieten al sexului frumos. Mai precis, estrogenul încetineşte procesul de îmbătrânire, înfrumuseţează aspectul pielii, reglează menstruaţia  şi contribuie,  în mod natural, la mărirea sânilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *