Beneficiile plantelor

Lavanda, aliatul sănătăţii tale

Folosită din cele mai vechi timpuri datorită proprietăţilor sale vindecătoare, lavanda are numeroase întrebuinţări şi beneficii, atât în scopuri culinare, cât şi medicinale.

Terapiile din lavandă au proprietăţi calmante şi sunt indicate în stări de isterie, în afecţiuni cauzate de situaţii tensionate, stres, melancolie sau de anxietate. Stimulează mobilitatea intestinală, fiind ideală în cazurile de indigestie, crampe stomacale, vomă şi diaree.

Preparatele din această  plantă sunt de mare ajutor în caz de balonări sau migrene. În plus,  graţie proprietăţilor sale antiseptice, lavanda este perfectă  şi pentru regenerarea pielii. Este recomandată în cazurile de acnee, eczema şi  piele uscată. Este  ideală în tratamentul zgârieturilor sau rănilor care se vindecă greu.

Lavanda grăbeşte vindecarea ţesuturilor şi cresterea celulelor noi, ajutând la cicatrizarea rănilor sau chiar a arsurilor provocate de expunerea la soare. Masajul cu ulei de lavandă amelioreaza durerile încheieturilor şi a muschilor şi conferă relaxare şi flexibiltate persoanelor care se confruntă cu dureri de spate, gât sau reumatism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *