Beneficiile plantelor

Florile, medicament emoţional

Depresia, Anxietatea, gelozia, frica, resentimentele şi lipsa de încredere în sine sunt doar câteva stări  ce pot fi înălturate cu ajutorul florilor.  Cum este posibil? Cerecetătorii au descoperit că anumite specii de flori şi arbori au efecte curative asupra stării noastre de sănătate. Astfel, terapia florilor a devenit o adevărată practică psihologică, ce tratează cu succes afecţiunile emoţionale.

Boala secolului, stresul, poate avea un impact major asupra organismului, de cele mai multe ori în sens negativ. Creşte riscul de boli cardiace, contribuie la acumularea kilogramelor şi poate favoriza aparitia canerului.  Terapia cu flori este un bun aliat pentru înlăturarea acestei afecţiuni.

Primele file din povestea terapiei cu flori au fost scrise în perioada 1930-1936 de către medicul englez Edward Bach. Preocupat de medicina naturistă, a gasit 38 de remedii din flori ce ajută la diminuarea sau încetarea stărilor de dezechilibru sentimental şi intelectual.

Iată câteva dintre plantele lui Bach recomandate pentru diferite afecţiuni. Cicoarea este pentru posesivi, egoişti, cei cu o atitudine dominatoare  care încearcă să controleze viaţa celor dragi. Esenţa de cerato tratează persoanele care au nevoie de sfaturi sau confirmări din partea celorlalţi, fiind lipsite de încredere în propriile decizii. Viţa-de-vie e antidotul minţii slabe, visătoare, ajutând personele care trăiesc în imaginar, iar mărul pădureţ se recomandă celor care se tem de boală, de molipsiri, se cred urâţi sau sunt complexaţi de anumite aspecte morale. De asemenea, ulmul înlătură senzatia de suprasolicitare, istovire, deznadejde, descurajare, părăsire, sentimentul că nu mai poate face faţă sarcinilor şi responsabilitatilor zilnice.

Bineînţeles lista poate continua. Din cele 38 de plante folosite în terapia Bach, doar o parte se găsesc în flora ţării noastre.

Principalele plante din farmacia lui Bach sunt: iarba osului, creţişoara, crinul de apă, turita mare, cerato, scleranthus, curpen, cicoare, verbină, pomuşor, tintaura şi gentiana. Cui i se recomandă terapia Bach? Oricui, de la copii foarte mici,până la persoanele în vârstă. Este o metodă foarte simplă, la îndemâna oricui, naturală, nu are efecte secundare şi nu interferează cu nicio altă formă de tratament medicamentos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *