Un loc de poveste

Un colt de paradis – complexul Villa Reale din Toscana

Complexul Villa Reale este un monument national al Italiei, intrucat a fost palatul regal in timpul domniei Elisei Bonaparte Baciocchi (sora lui Napoleon Bonaparte) din 1806 pana in 1814. Vila Reale este situata la 10 km de centrul orasului italian Lucca si la 30 de minute de centrul termal din Montecatini Terme.

Parcul si gradinile care o inconjoara sunt o minunata oaza verde, care adaposteste mai multe specii de flori, plante si copaci in functie de sezon iar gradinile pot fi vizitate incepand din luna martie si pana in octombrie.

Proprietatea a fost detinuta de mai multe familii de comercianti de-a lungul anilor pana in 1600 cand a apartinut familiilor de nobili si Orsetti. In aceasta perioada, gradinile au fost decorate in stil baroc, a fost amenajata o gradina de lamai pastrata pana in zilele noastre, un teatru – Teatrul Verzura si elegantul – Palazzina dell’Orologio.

Proprietatea a fost detinuta de mai multe familii de comercianti de-a lungul anilor pana in anul 1600.

Dupa ce Napoleon a numit-o pe sora sa, Elisa Bonaparte Baciocchi, printesa de Piombino si Lucca si apoi ducesa a Toscanei, aceasta a cumparat vila in 1806 si a numit-o Villa Reale. A facut numeroase modificari in gradini, extinzand proprietatea, adaugand rezidente din apropiere in corpul principal al mosiei si la vila insasi si a introdus noi plante in gradini, inclusiv specii de camelii. Cea mai semnificativa schimbare a fost extinderea pajistii care se incheie cu un lac, potrivit stilului romantic al perioadei. Lacul era atunci mai mic decat cel actual insa a fost extins in anii 1920.

Gradinile sunt rezultatul unei combinatii de modificari facute de Elisa Bonaparte si proprietarii succesivi ai mosiei si din acest motiv o plimbare prin ele este ca o plimbare intr-un muzeu in aer liber. In timp, vila a fost preluata de familia de Bourbon si a continuat sa fie preferata pentru petrecerile curtii regale. Proprietatea a fost transmisa in familie pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand a murit ultimul Bourbon iar multe din piesele de mobilier au fost vandute iar vila scoasa si ea la vanzare.

Gradinile sunt rezultatul unei combinatii de modificari facute de Elisa Bonaparte si proprietarii succesivi ai mosiei.

La inceputul anului 1920, contele si contesa Pecci-Blunt au cumparat-o si au facut o serie de lucrari. Faimosul arhitect francez, Jacques Greber, a fost insarcinat sa creeze un teren de tenis, o zona de agrement, o zona in care sa se poata juca bowling si cricket si o piscina. Piscina a fost frecventata de multe personalitati de-a lungul timpului si a fost preferata celebrului pictor Salvador Dali.

La sfarsitul Renasterii, gradinile au devenit mai mari si mai simetrice, au fost decorate cu fantani, statui si grote in timp ce partea principala a gradinilor a fost renovata pentru a mentine stilul si aspectul vilei de acum cateva secole. Sursa: Agerpres 

La sfarsitul Renasterii, gradinile au devenit mai mari si mai simetrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *