Un loc de poveste

Idei de excursii si de plimbari in Delta Dunarii

Cei care isi planifica un concediu in Delta romaneasca si prefera sa faca plimbari in Delta Dunarii cu barca, trebuie sa stie ca alegand o vacanta in aceasta minune a lumii, au luat cea mai buna decizie.  Indiferent ca turistii prefera sa o viziteze primavara, vara sau in lunile de toamna, Delta Dunarii este o destinatie de vacanta fabuloasa.

In Delta exista peste 5000 de specii de plante si de animale care pot fi vazute in timpul plimbarilor facute cu barca, aceasta fiind o destinatie destul de accesibila, cu conditia ca turistii sa apeleze la persoane cu experienta in domeniu.

In Delta exista peste 5000 de specii de plante si de animale care pot fi vazute in timpul plimbarilor facute cu barca

Pentru cei care doresc sa opteze pentru pachetul complet – cazare si plimbare -, pensiunea Akropolis este varianta perfecta. Reprezentantii pensiunii le pun la dispozitie turistilor nu numai conditii de cazare foarte bune, ci si posibilitatea programarii unor excursii si plimbari.

 Comuna Sfantu Gheorghe este una dintre cele mai cunoscute destinatii si locatii pentru plimbare pentru turistii care vin in Delta Dunarii. Aceasta este cea mai importanta localitate dintre cele amplasate de-a lungul celui mai lung brat al Dunarii. In Sfantu Gheorghe se ajunge cu barca, iar aici pot fi admirata rezervatia naturala Sacalin-Zatoane absolut minunata.

In satul Mila 23 unde reprezentantii Pensiunii Akropolis chiar le recomanda turistilor o excursie de vis, acestia vor gasi o locatie traditionala pescareasca, aflata in centrul Deltei, aproape de bratul Sulina, unde se pot descoperi mai multe lacuri deosebite, cu colonii de pelicani si de cormorani. Aici, aerul curat, apa ce abunda de peste, fiecare rasarit si apus de soare unic prin surpriza de culori, concertele de seara ale broscutelor si alte spectacole ale naturii sunt doar cateva dintre motivele pentru care turistii isi doresc mereu sa revina.

Nu in ultimul rand, oricine viziteaza Delta Dunarii nu trebuie sa neglijeze o plimbare catre Padurea Letea. La Letea, una din primele rezervatii din tara care este protejata, pot fi admirate lianele ale caror lungimi pot ajunge pana la 25 de metri, vita de vie salbatica ce se rasuceste pe stejari ca un covrig, poate fi admirat vulturul codalb, cea mai mare specie de pasari din Delta, precum si caii salbatici.

Letea este un sat ce merita vizitat, de asemenea. Acesta este un sat marunt, frumos, plin de case traditionale, nisip, vaci crescute liber, multa liniste, pescari care prepara cel mai bun bors de peste, gospodine care fac o plachie si o friptura de peste desavarsita. O plimbare prin acest taram de legenda, prin acest loc unic in Europa si cea mai veche rezervatie naturala din tara va oferi multe amintiri placute turistilor si multe fotografii pe care le pot posta atat pe retelele de socializare, cat si pe site-uri de specialitate.

Fara doar si poate, o excursie in Delta Dunarii de 1 zi si o plimbare in taramurile de vis ale acestei zone unice in lume, reprezinta cea mai buna optiune pentru un concediu memorabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *