Ştiri

Un organism misterios, fara creier si cu 720 de sexe, dezvaluit de Gradina Zoologica din Paris

O gradina zoologica din Paris a prezentat un organism nou si misterios, supranumit ”blob”, o forma de viata de dimensiuni mici, unicelulara, care arata ca o ciuperca dar care se comporta ca un animal, relateaza Reuters.

Cel mai nou exponat de la Parc Zoologique de Paris, care va putea fi vizionat de public incepand de sambata, nu are gura, nici stomac sau ochi si totusi poate detecta hrana, pe care este capabil sa o digere.

Masa amorfa are aproape 720 de sexe, se poate deplasa chiar daca nu are picioare sau aripi si se vindeca in doua minute daca e taiata in doua.

”Este o fiinta vie care se numara printre misterele naturii”, a declarat Bruno David, director al Muzeului National de Istorie din Paris din care face parte parcul zoologic.

”Ne surprinde pentru ca nu are creier, dar este capabila sa invete”, a afirmat David care a precizat ca in cazul in care doua astfel de ”picaturi” sunt unite ”cea care a invatat isi va transmite cunostintele celeilalte”.

Numele acestui organism a fost inspirat de filmul stiintifico-fantastic/horror din 1958 ”The Blob”, cu Steve McQueen, in care ”picatura” consuma tot ce ii sta in cale intr-un orasel din Pennsylvania.

”Cunoastem cu siguranta ca nu este o planta, dar nu stim sigur daca este un animal sau o ciuperca”, a spus David.

”Se comporta foarte surprinzator pentru ceva care arata ca o ciuperca (…) are comportament de animal si este capabil sa invete”, a adaugat Bruno David citat de Reuters. Sursa: Agerpres.

Masa amorfa are aproape 720 de sexe, se poate deplasa chiar daca nu are picioare sau aripi si se vindeca in doua minute daca e taiata in doua.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *