Ştiri

Românii aleg să se trateze cu suplimente naturiste

Românii aleg să trateze foarte multe afecţiuni folosind suplimente naturale, iar acest lucru nu întâmplă doar în ţara noastră. Peste tot pe mapamond, oamenii aleg tratamentele homeopatice, în detrimentul celor medicamentoase, printre cele mai des întâlnite motive fiind tradiţiile, economia şi sănătatea.

Piaţa suplimentelor naturale a înregistrat o creştere spectaculoasă în ultimii ani, mulţumită unei mai bune informări a românilor asupra beneficiilor aduse de plante. La acest fapt a contribuit şi un fond istoric bun în acest sens, dar şi o mai mare deschidere spre ceea ce s-ar putea numi „medicina spirituală”.

În ceea ce priveşte imunitatea corpului, românii preferă suplimente naturale precum uleiuri sau mierea de albine. Printre uleiurile dedicate imunităţii se numără cele de cimbru, eucalipt, cuişoare, oregano, mentă şi cel de scorţişoară. Acestea pot fi folosite sub forma de aromaterapie, atât în cadă, cât şi aplicate direct pe piele. De asemenea, ele se mai folosesc şi sub formă de uleiuri aromate.

Totuşi, printre cele mai numeroase afecţiuni care sunt tratate cu ajutorul suplimentelor naturiste se numără bolile de piele ţi tratamentele cosmetice, în special, deoarece acestea nu au, de cele mai multe ori, nevoie de părerea unui medic. Astfel, românii aleg să se trateze acasă, prin intermediul masajului, a cremelor preparate acasă sau prin aromaterapie.

În această categorie intră nenumarate suplimente naturiste, precum uleiul de cocos, cel de portocală sau cel de multiflori. Cu ajutorul acestora se poate face şi o detoxifiere completă, prin care se elimină şi se neutralizeaza toxinele din organism. Dietele de detoxifiere sunt recomandate cel puţin o dată pe an, pentru a ne asigura că organismul nostru rămâne cât mai tânăr şi mai energic posibil, pentru cât mai mult timp.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *