Home-Deco

Tu ştii cum să alegi corect draperiile? Iată 5 sfaturi utile

Draperia trebuie să fie întotdeauna opusul perdelei. De regulă, draperiile se folosesc în completarea perdelelor. Dacă ai perdele înflorate, atunci ai nevoie de o draperie uni, cât mai simplă. Dacă ai perdele simple, atunci o draperie înflorată este alegerea naturală. În cazul în care nu ţii cont de acest sfat, există riscul de a avea un ambient extrem de încărcat.

Acordă o atenţie sporită dimensiunilor. Dimensiunile draperiilor sunt extrem de importante. Acestea trebuie să coincida cu dimensiunile perdelelor, indiferent că este vorba despre perdele până la podea, sau până la glaful ferestrei şi trebuie să respecte nişte reguli, pentru încreţire. Astfel, dacă vrei să te bucuri de o încreţire perfectă, trebuie să înmulţeşti lungimea galeriei cu 2.2 şi obţi lungimea draperiei şi a perdelelor.

Foloseşte o galerie dublă, sub formă de şină, pentru a te bucura de o flexibilitate maximă atunci când utilizezi perdelele.

Ţine cont de înteriorul camerei. Este extrem de important ca draperia să poată să se integreze perfect în camera pe care o decorezi. Ţine cont de culorile de aici, de modul în care s-au facut amenajările şi de dorinţele pe care le au cei care obişnuiesc să stea în încăpere. Un interior simplu poate să aduca nişte draperii înflorate, foarte plăcute. Un interior foarte bogat, necesită draperii şi perdele cât mai simple.
Încearcă să gaseşti o soluţie care să se asorteze cu cuverturile, cu feţele de pernă sau cu tapiţeria fotoliilor. Cu cât modelul perdelelor şi al draperiilor seamănă mai mult cu modelul textilelor din cameră, cu atât mai bine. Şansele de a obţine o cameră perfectă cresc considerabil.

Alegerea unei draperii este foarte importantă, deoarece poate să decidă modul în care te vei simţi în camera pe care o decorezi. Lumina venită de afară este controlată într-o proporţie foarte mare de draperie şi poate să ofere gradul total de confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *