Home-Deco

Reguli de baza in aranjarea mesei

Nimeni nu s-a nascut invatat. Nimeni nu le cunoaste pe toate. Nimeni n-a stiut din senin care sunt regulile de aranjare a mesei, dar le-a invatat dupa ce a citit o carte cu astfel de reguli sau un articol pe net. Ei bine, pentru cei care nu stapanesc bine subiectul, iata care sunt regulile elementare de aranjare a mesei:

  1. Farfuria de servire va ramane pe masa sub farfuria pentru primul fel.
  2. Lingura pentru supa sau ciorba se aseaza intotdeauna in partea dreapta a farfuriei.
  3. Cutitul se aseaza si el in partea dreapta, iar furculita in partea stanga.
  4. In cazul in care se servesc mai multe feluri de mancare, prioritate la asezat au tacamurile pentru aperitive.
  5. Furculita pentru peste are trei dinti lati, iar cutitul este curbat la unul dintre capete. Ambele se asaza inaintea tacamurilor pentru felurile principale.
  6. Tacamurile pentru desert se afla, de cele mai multe ori, in partea de sus a farfuriei, in sens invers unul fata de celalalt.
  7. Servetul de panza si farfuria pentru unt se aseaza in partea stanga,
  8. Cutitul pentru unt este mai scurt si se aseaza pe farfuria pentru unt, in stanga
  9. Bolul pentru salata trebuie plasat in stanga furculitei.
  10. Paharele se aseaza in partea dreapta sus.

Cum recunosti paharele pentru servirea diverselor bauturi? Citeste continuarea articolului aici: https://www.misiuneacasa.ro/reguli-de-baza-in-aranjarea-mesei/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *