Home-Deco

Pune accent pe decoratiuni

 Ai terminat de reamenajat casa si tousi parca lipseste ceva? Daca raspunsul tau este da, acel ultim retus necesar este un obiect deco.  Decoratiunile trebuie alese cu atentie, ele dau personalitate unui spatiu si creeaza senzatia de ‘’acasa’’.

Stil si armonie

Obiectele, precum tablorurile inramate, oglinzi, statui si vase, trebuie alese in armonie cu stilul amenajarii: clasic, modern sau rustic. Statuile clasice, ramele bogat decorate si tablourile in stil academic se potrivesc unui interior clasic, rococo sau baroc, pe cand obiectele abstracte, simple ca forma sau colori puternice sunt adecvate unei amenajari moderne.

Unitate si originalitate

Important este alegerea unei teme careia sa i se supuna intreaga amenajare, obiectele deco fiind acel ultim detaliu ce intregeste un décor original.

‘Accesoriul” vedeta

Centrul de interes al camerei este acel loc, obiect, decor care iti fura privirea cand intri in camera. Toate celelalte elemente din incapere trebuie sa ”graviteze” in jurul lui si sa-l completeze. Poate fi si o piesa de mobilier, de exemplu, o canapea, sau o pictura foarte mare, deosebita. Dupa ce ai stabilit centrul de interes, decoreaza in jurul lui. Daca e vorba de o fereastra, aranjeaza mobila de o parte si de alta a ei. Daca e un tablou, aranjeaza in jurul lui alte elemente mai mici. Ideea e ca acest punct de interes sa fie completat de alte elemente in jurul sau, fie prin culoare, fie prin textura, forma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *