Home-Deco

Cum să îți pregătești aparatul de aer condiționat pentru sezonul rece

Toamna nu e doar sezonul strugurilor, castanelor coapte sau al gutuilor amărui, ci și al șosetelor pufoase și păturilor groase sub care stăm zgribuliți în case. Dacă aparatul de aer condiționat a funcționat întreaga vară pentru a vă răcori, iar acum vă gândiți să-l folosiți și pentru a vă încălzi, înainte de a-l porni nu uitați să-i faceți o nouă revizie. Revizia aparatului de aer condiționat este esențială pentru sănătatea întregii familii. Igienizarea aparatelor de aer condiționat trebuie să se facă de două ori pe an: primăvara și toamna.

Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din România, sfătuiește clienții să igienizeze aparatele de aer condiționat periodic, pentru o funcționare optimă a acestora și eliminarea bacteriilor ce pot declanșa alergii și îmbolnăviri.

Dacă au fost utilizate intens pe timpul verii, aparatele de aer condiționat au acumulat praf,  impurități și microbi care se vor răspândi rapid în locuință la prima repornire.

„Igienizarea aparatului de aer condiționat este una dintre cele mai importante operațiuni de service în această perioadă, pentru că astfel ne asigurăm că protejăm sănătatea întregii familii. Riscurile de îmbolnăvire cresc cu fiecare an în care uităm sau amânăm să facem revizia periodică a aerului condiționat”, spune Cristina Ioan, manager servicii Depanero.

Igienizarea aparatelor de aer condiționat trebuie să se facă de două ori pe an (primăvara și toamna), atât pentru a ne proteja sănătatea, cât și pentru a prelungi durata de viață a produsului.

5 motive pentru care aparatul de aer condiționat are nevoie de revizie toamna:

 Filtrele de aer sunt vechi

Ați avut grijă să mențineți filtrul de aer curat pe perioada verii, însă odată cu venirea toamnei simpla curățare a acestuia nu mai e suficientă. Pentru o performanță mai bună, luați în calcul să înlocuiți filtrele vechi, dar aveți grijă să le cumpărați pe cele care se potrivesc aparatului de aer condiționat instalat în locuință.

Aparatul de aer condiționat e mai vechi de 10 ani

Dacă aparatul de aer condiționat este foarte vechi și nu mai funcționează la capacitatea maximă, cereți o expertiză din partea unui service autorizat. Tehnicianul poate constata că echipamentul trebuie înlocuit. Deși înlocuirea poate fi costisitoare, un model nou și mai eficient din punct de vedere energetic vă poate reduce factura anuală de electricitate cu 20-40%.

  Miros neplăcut în timpul utilizării

Murdăria care se depune în tăvița de condens trebuie curățată permanent. Apa din tăviță, stocată pe o perioadă mai mare de timp, duce la apariția mirosurilor neplăcute în încăpere și a culturilor de microorganisme nocive sănătății.

 Performanță redusă

Un condensator încărcat poate afecta funcționarea întregului echipament. De asemenea, dacă nu este curățat periodic, furtunul de eliminare a condensului se poate înfunda și cauza curgerea apei din unitatea internă.

 Unitatea exterioară are nevoie de un tratament estetic

Verificați unitatea exterioară, astfel încât fluxul de aer să nu fie obstrucționat de crengi, plante cățărătoare sau alte elemente care pot afecta funcționarea optimă a aparatului. Nu uitați să o ștergeți de praf din când în când.

Indiferent de aparatul de aer condiționat folosit, dacă sunt respectate aceste minime reguli de întreținere, durata de viață a echipamentelor va fi mult prelungită.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *