Home-Deco

Cum să alegi mobila de bucătărie potrivită

Bucătăria, sau altfel spus, scena culinară din cadrul oricărei locuinţe este fără doar şi poate una dintre încăperile componente care au o importanţă aparte. Tendinţele în materie de amenajări interioare se schimbă mai mereu, iar bucătăria reprezintă mai mult decât un simplu spaţiu în care se pregăseşte şi se serveşte mâncarea.

Bucătăria modernă a devenit în acelaşi timp şi un spaţiu unde se petrece o bună parte din timpul zilei având în vedere că de multe ori aici se primesc musafirii şi  tot aici se savurează şi mult îndrăgita cafea. În situaţia dată, bucutăria este un spaţiu care ar trebui să beneficieze de toată atenţia proprietarilor atunci când vine vorba despre amenajare.

Unul dintre componentele cele mai importante ale unei bucătarii este mobila, componentă fără de care bucataria cel mai probabil nu ar mai fi la fel de atractivă şi de practică.  Iată care sunt paşii simpli pe care orice proprietar îi poate avea în vedere atunci când vrea să se asigure că a optat pentru mobilierul potrivit pentru locuinţa sa.

piesele de mobilier suspendate salvează orice spaţiu dintr-o încăpere restrânsă

Piesele de mobilier mari  amplasate într-o bucătarie cu un spaţiu mai restrâns, s-ar putea să nu reprezinte o alegere tocmai oportună, mai ales în ceea ce priveşte estetica. Pentru bucătariile mici, se poate opta pentru piese de mobilier ce pot fi suspendate, salvând astfel o mulţime de spaţiu.

 

Dacă pereţii acestei încăperi sunt albi, lucrurile ar trebui să fie destul de simple

Tonurile deschise oferă senzaţia de spaţiu generos

Un alt pas foarte important este acela de a selecta culoarea mobilei de bucătarie, culoare care joacă un rol aparte pentru tot ceea ce înseamnă estetica acestei încăperi. O alegere inspirată din acest punct de vedere este optarea pentru un mobilier care sa se poată integra cât mai bine în decorul actual al bucătariei. Dacă pereţii acestei încăperi sunt albi, lucrurile ar trebui să fie destul de simple, însă daca aceştia au o culoare diferită, este totuşi indicat să se încerce crearea unui acord cromatic cât mai inspirat şi mai deosebit. Vezi foto

Nu în ultimul rând, nu trebui să uităm de faptul că bucataria este în acelaşi timp şi un spatiu util, unde se găteşte şi se serveşte masa. Astfel, pe lângă design-ul mobilierului care în general ar trebui să fie unul cât mai simplu, trebuie luat în calcul şi modalitatea de compartimentare a acesteia. Având în vedere că în bucătărie se desfăşoară o serie de activităţi, este necesar ca mobilierul să aibă un spaţiu de depozitare suficient.

Spaţiile de depozitare au reprezentat întotdeauna o necesitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *