Home-Deco

Cum decorăm camera în funcţie de lumini?

Lumina în casă este o necesitate, chiar dacă ziua ne folosim de lumina naturală şi încercăm să profităm cât mai mult de ea, seara avem nevoie de lumina de la bec, neon sau de la altă sursp de iluminat, dar nu despre asta vorbim, ci despre iluminatul decorativ, care are rolul de a pune în evidenta obiecte valoroase, detalii ale amenajării sau o anumită parte din mobilier. Cu rol decorativ se pot folosi lămpi, spoturi, aplice şi chiar plafoniere, acestea crează cu ajutorul luminii o atmosferă relaxantă şi un decor spectaculos.

Corpurile de iluminat sunt esenţiale pentru decorarea bucatariei cu ajutorul luminilor. Într-o bucătarie elegantă, dar şi una în stil retro, luminile au un rol foarte important, le puteţi amplasa în jurul vitrinelor din sticlă sau a unor tablouri folosind aplicele de perete, spoturile sau lămpile suspendate.

În baie puteţi poziţiona corpuri de iluminat în jurul oglinzii sau deasupra acesteia pentru a da senzaţia de spaţiu mai mare, dar şi pentru a crea o atmosferă aparte.

Corpul de iluminat suspendat este unul dintre cele mai utilizate în iluminatul decorativ, la fel ca spoturile, pentru că pune în evidenţă perfect obiectele de decor, mobilierul şi transformă încăperea dintr-o cameră banală în una magică. Luminile pot fi folosite în diferite culori şi intensităţi, pot fi reglate în funcţie de cât de mult vă doriţi relaxare sau activitate intensă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *