Home-Deco

Cum alegi un cuptor incorporabil bun? 4 sfaturi pe care trebuie sa le iei in considerare

Nu trebuie sa fii un mare bucatar ca sa iti doresti un cuptor incorporabil bun, dotat cu cele mai noi caracterististici. Chiar daca il vei folosi mai rar, in acele momente te vei putea baza pe calitatea si facilitatile pe care ti le ofera. Iata de ce ar trebui sa tii cont cand vrei sa cumperi cel mai bun cuptor incorporabil.

Ia in considerare un cuptor dublu

Se intampla deseori ca, atunci cand pregatim o masa festiva, sa fim nevoiti sa planificam coacerea preparatelor in cuptor, pentru ca nu avem spatiu suficient. Cu un cuptor incorporabil dublu esti salvat, pentru ca vei putea coace simultan doua tavi. Totodata, acesta este suficient de incapator pentru a putea face un curcan intreg la cuptor.

Cauta un cuptor incorporabil cu facilitatea de reglare a temperaturii si temporizator

Daca vei avea un cuptor care are facilitatea de reglare a temperaturii si temporizator, vei putea respecta retele cu exactitate si, totodata, poti face si economie de energie, pentru ca vei incalzi cuptorul strict la temperatura necesara si pe perioada adecvata coacerii. Astfel, poti avea garantia ca preparatele tale vor iesi asa exact cum trebuie.

Cauta un cuptor incorporat cu convectie

Fata de cuptoarele radiante, cele cu convectie sunt dotate cu un ventilator care asigura circulatia aerului cald. In acest mod se asigura distributia rapida si uniforma a caldurii, iar preparatele tale se vor coace uniform, fara a mai fi necesar sa intorci tava. Totodata, un cuptor cu convectie este mai econom si mai eficient decat unul radiant, ceea ce inseamna ca vei castiga timp si vei avea si consum mai mic de energie sau de gaz.

Cauta un cuptor cu reglaj sabat

Modul de functionare sabat, sau reglajul sabat, iti permite sa mentii alimentele calde pe o perioada indelungata. Astfel, daca vrei sa prepari cina mai devreme, dar si sa o pastrezi calda pana la servire, modul sabat va fi extrem de util. Acest reglaj te poate scapa de multe probleme, cum ar fi necesitatea de a reincalzi mancarea si uscarea excesiva a acesteia.

Alege un cuptor cu usi de sticla usor de curatat

Ar fi minunat ca in timp ce gatesti sa poti vedea cum arata preparatele fara a fi necesar sa deschizi usa cuptorului. Daca vei urmari sa beneficiezi de aceasta facilitate la cuptorul tau incorporabil, vei economisi bani cu energia consumata. Daca iti faci griji pentru faptul ca aceasta usa se va murdari repede, sa stii ca la noile modele de cuptoare, usile de sticla sunt special gandite pentru a fi cat mai usor de curatat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *