Home-Deco

Cele mai bune solutii pentru scarile exterioare

Piatra naturala este, probabil, cel mai bun material de acoperire care poate fi folosit in cazul scarilor, fie ele interioare sau exterioare. Piatra naturala are o rezistenta sporita la trafic, ceea ce inseamna ca treptele se vor pastra in stare perfecta indiferent de fluxul de oameni care merg pe acestea. Marmura, granitul si travertinul sunt placi de piatra naturala care se potrivesc atat la interior, cat si la exterior si care se comporta deosebit de bine, pastrandu-si aspectul initial pentru o perioada mare de timp.

Daca vrei trepte din piatra naturala pentru scari de interior si exterior, ar trebui sa stii ca acest material natural poate fi prelucrat astfel incat sa nu mai apara riscul alunecarii. Ar fi necesar acest lucru pentru ca, pe cat de frumoase sunt aceste materiale, pe atat sunt de alunecoase, daca iau contact cu apa. In unele cazuri, treptele sunt acoperite cu unele covorase antiderapante, dar, pentru a nu strica frumusetea treptelor, se pot face unele artificii speciale.

Pentru treptele de exterior, suprafata care se afla in contact direct cu talpa se prelucreaza, in sensul ca se taie in material un mic sant care sa asigure aderenta. Astfel, atunci cand vei calca pe o treapta de granit prelucrat anti-alunecare, vei constata ca acele goluri vor impiedica alunecarea.

O alta solutie ar fi „arderea“ placilor de piatra naturala, in sensul ca acestea nu vor mai fi la fel de fine, ci vor avea o suprafata rugoasa, aspra, aproape poroasa. Materialul va impiedica, astfel, alunecarea, iar suprafata este deosebit de estetica, chiar si in aceasta varianta.

Piatra naturala pentru scari ofera o optiune deosebita de placare, una care rezista in timp, fara alte interventii. Pentru ca piatra naturala are rezistenta foarte mare in timp, nu se va rupe cu usurinta si nu va suferi modificari. Din acest motiv, piatra naturala- precum marmura, granitul sau travertinul- este preferata pentru placarea scarilor in showroomuri, banci, birouri sau chiar spatii comerciale.

Piatra naturala poate parea un lux insa, in realitate, este o necesitate a prezentului, obisnuit cu investitii serioase in lucrurile care conteaza cu adevarat. Placare treptelor este doar o operatiune de amenajare a spatiului si, din acest motiv, ar trebui sa fie facuta o data, fara a mai fi nevoie de alte interventii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *